С една година бе удължена временната закрила на бежанците от

...
С една година бе удължена временната закрила на бежанците от
Коментари Харесай

Удължават с година временната закрила на бежанците от Украйна

С една година бе удължена краткотрайната протекция на бежанците от Украйна , потърсили леговище у нас. Това стана ясно след постоянното съвещание на Министерски съвет в сряда. 

" Министерският съвет одобри Решение за изменение на РМС № 144 от 10 март 2022 година за даване на краткотрайна протекция на разселени лица от Украйна и за изменение на Националния проект за деяние при краткотрайна протекция в Република България, с което действието на краткотрайната протекция на разселените лица от Украйна на територията на Република България се удължава с една година, считано до 4 март 2024 година , в сходство решението на Европейската комисия за удължение действието на Директивата за краткотрайна протекция ", оповестиха от държавната пресслужба. 

" Правителството одобри също по този начин Решение за изменение на РМС № 642 от 4 август 2016 година за одобряване на мостри на регистрационни карти , които се издават от Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, с което се дефинира период за пререгистрация на лицата, разселени от Украйна , с предоставена краткотрайна протекция, по отношение на удължение на периода на краткотрайната протекция на територията на Република България до 4 март 2024 година Процесът по пререгистрация ще стартира при започване на м. февруари 2023 година и ще продължи до 31 март 2023 година ", става още ясно от известието на Министерски съвет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР