С думите Обединявайте се за промяна лидерът на БСП Корнелия

...
С думите Обединявайте се за промяна лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова призова на балотажа всички да са срещу ГЕРБ

С думите " Обединявайте се за смяна " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани на втория тур на локалните избори в неделя гласоподавателите да гласоподават против претендентите на ГЕРБ, явяващи се на балотаж. Това тя стори в ефира на бТВ и отговори утвърдителна на въпроса дали това значи да се гласоподава и за явяващите се в решаващата борба претенденти на " Демократична България " за кметове и районни кметове.

" Равносметката от първия тур на изборите за Българска социалистическа партия е растеж от 150 хиляди гласа за кметове и общински съветници по отношение на изборите от 2015 година Това са четвърти по ред избори с увеличение на поддръжката за Българска социалистическа партия - спечелихме президентските с Румен Радев, на парламентарните увеличихме двойно националните си представители, а на европейските бяхме единствената партия, която усили броя на евродепутатите си ", разяснява Нинова.

Тя означи, че на първия тур предходната неделя Българска социалистическа партия е спечелила в 35 общини, като резервира досегашните си кметове и отиваме на балотаж в 72 общини. При ГЕРБ наклонността е противоположна и се вижда, че те имат понижаване на доверието на последните няколко избора, а на настоящия избор спадът е със 100 хиляди гласа, добави соцлидерката.

По думите ѝ, когато една партия трайно на разнообразни избори понижава доверието си, а другата леко по леко го покачва, това ясно демонстрира наклонност и особеното отношение към двете партии през годините.

По думите ѝ огромното предизвикателство пред Българска социалистическа партия е обединяването освен на левите претенденти, само че и тези, които са срещу статуквото за втория тур на изборите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР