С добри новини за нови съвместни проекти и разрастване на

...
С добри новини за нови съвместни проекти и разрастване на
Коментари Харесай

„МЕДИКА“ надгражда сътрудничеството с Монголия

С положителни вести за нови взаимни планове и разгръщане на партньорските връзки с Монголия се завърнаха в Русе административният и медицинският шеф на Лечебни заведения „ МЕДИКА “ – Алисе Муртезова и доктор Панайот Панайотов. Заедно с почетния консул проф. доктор Камен Милков и учен Христо Белоев - ректор на Русенски университет " Ангел Кънчев ", те посетиха монголската столица Улан Батор от 26-ти май до 4-ти юни 2023 година

Българската делегация посети Университета по обичайната монголска медицина и новия Болничен център на Манба Датсън " Бод съдгълтън ". Там сътрудниците регистрираха ползотворните резултати от 7-годишното съдействие. Двата университета подписаха нов контракт за продан на експерти и студенти.

Визитата продължи със среща със заместник-председателя на Великото Народно заседание на Монголия и ръководител на групата депутати за другарство с България - госпожа Сандалгийн Одонтуя. Тя изрази своето удовлетворение от интернационалните връзки, за което „ МЕДИКА “ способства. Бе разисквана и идната стъпка - разкриване на център за обичайната монголска медицина в България, както и разпространение на Монголия като туристическа дестинация в нашата страна. Очаква се напълно скоро да бъдат оповестени датите, на които първите туристически групи могат да посетят азиатската страна с вековна история и присъщ обичай и просвета. От своя страна монголските туроператорски сътрудници обявиха интерес за създаване на направления в България, значително внимание при които да бъде отделено на балнеологичните услуги, с които се слави нашата страна.

През последните дни от визитата бе извършена и среща в Монголския народен университет. След разискване на параметрите на съдействие и анализиране на построения опит, ректорите на Русенския университет и монголското висше образователно заведение подписаха контракт, в който са планувани участия в научни конференции, работа по взаимни планове, продан на студенти и преподаватели и други Предстои УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ да подпише контракт с университетската болница към Монголския народен университет, в която се образоват медицински фрагменти.

Само за десетина дни българската делегация доразви партньорствата си в страната на номадите и се завърна с вероятности за още по-добро съдействие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР