Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че предложението за ново прекратяване

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че предложението за ново прекратяване
Коментари Харесай

Израел критикува условията за прекратяване на огъня в Газа, но разговорите продължават

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че предлагането за ново преустановяване на огъня в Газа е “далеч от главните условия на Израел ”, само че договарянията ще продължат, оповестява Би Би Си.

Коментарите му пристигнаха, откакто късно в понеделник Хамас съобщи, че е приела изискванията за помирение, препоръчани от катарските и египетските медиатори.

“Сега топката е в полето на Израел ”, съобщи формален представител на палестинската формация.

През нощта израелски сили и танкове са били видяни покрай граничния пункт Рафах в южната част на Газа, оповестяват израелските медии. По-рано израелските военни направиха въздушни удари по Рафах, на границата с Египет, откакто предизвестиха палестинците да изтеглят източните елементи на града.

Смята се, че десетки хиляди поданици са наранени от интервенцията и в понеделник доста от тях са се пробвали да изоставен територията с коли или на магарешки каруци, написа Би Би Си.

Израел от дълго време заплашва с атака против укритията на Хамас в града с население от 1,4 млн. души, доста от които са потърсили леговище там от израелските офанзиви в други елементи на Газа.

Късно в понеделник от офиса на Нетаняху обявиха:

“Въпреки че предлагането на Хамас е надалеч от главните условия на Израел, Израел ще изпрати делегация от медиатори, с цел да изчерпи опцията за реализиране на съглашение при допустими за Израел условия ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР