С девет нови участници разшири обхвата си артистичната мрежа на

...
С девет нови участници разшири обхвата си артистичната мрежа на
Коментари Харесай

Творческият “БулевАРТ“ расте - нови участници и събития обогатяват артистичната мрежа

С девет нови участници разшири обсега си артистичната мрежа на Община Бургас - " БулевАРТ ". Към арт пространството на града се причислиха разнообразни обекти, които ще обогатят още повече културната му стратегия. Сред имената има добре познати и обичани на бургазлии места, само че и нови обекти, чиято цел е да станат такива в най-скоро време - кафе " Ротонда ", ресторант " 8 mamas ", бар " Таргет ", бистро " Мазето " и други

Новите обекти  ще допринесат за по-привлекателния градски образ и за по-пълноценното културно всекидневие на жителите и гостите на Бургас, а с наближаването на топлите месеци ще наситят артистичния дух на града с голям брой прояви навън.

С присъединението на новите членове " БулевАРТ " към този момент има 18 пълноправни обекта-участници, които, редом с развиването на главния си бизнес, предизвикват и организират разнообразни културни и арт прояви. Сцени навън, разнообразни пърформанси, артистични срещи, показване на художествени творби, поощряване на креативното начало измежду младежите и децата под друга форма, са единствено част от самодейностите, които ще провеждат новите участници.

Мрежата на сетивата " БулевАРТ " е отворена за още участници, които желаят да допринесат за обогатяване на културния живот в града и споделят общи полезности за поддържане и развиване на неговия неповторим и артистичен дух. Освен опцията за реализация на концепциите си, посредством присъединяване си, те стават част от единна мрежа от съидейници, обединени от общи полезности и визия.

Чрез новия уебсайт на " БулевАРТ " членовете на мрежата към този момент могат сами да разгласяват и разпространяват своите идни събития. Едновременно с това електронната страница дава поле за показване на актьори от разнообразни сфери, които биха желали да разширят опциите си за изява на разнообразни места.

Ето кои са новите участници в Мрежата на сетивата " БулевАРТ " и техните планове:

1.      Сладоледен салон " Джелато "

Сладоледената къща в центъра на града ще провежда разнообразни начинания, ориентирани главно към децата, само че и чиято неразделна част е потреблението на рециклируеми материали. Детска Еко работилница, " Стара хартия за сладолед " и #GelatiART са единствено част от техните хрумвания, които целят да привлекат и да възпламенят креативната искра измежду младите поданици на Бургас.

2.      ХлеБАРна

Хлебната къща е профилирана в приготвянето на занаятчийски самун с дълга ферментация, към който, с изключение на другите съставки, са добавени и усмивки. Ще провежда отворени уроци по месене на самун, или така наречен от нас " Месене с идея ", а по време на фестивали, събития и празници ще включи публиката в месенето на самун и хлебни произведения.

3.      Галерия " Пролет "

Художественото пространство дава опция за среща на създатели от разнообразни генерации с необятен кръг публики, имащи ползи в региона на изкуствата и бизнеса. Галерия " Пролет " си е сложила задачата да основава и възпитава фенове на изкуството, както и да предизвиква ценители, които да влагат и поддържат създателите, а идният й проект е обвързван с показване и разпространение на модерно българско изкуство.

4.      Кафе-бистро " Ротонда "

Знаковото за духа на Бургас място има амбициозната цел да се трансформира и в средище за поощряване на креативното начало измежду младежите, като ги трансформира от пасивна аудитория в дейни участници и създатели. Ротондата ще открие лично кино учебно заведение Film Lab за възпитаници сред 14 и 18 години, които мечтаят да открият непознатия свят на киното, като преминат през всички стадии от основаване на своя филм и се превъплътят поредно в сценаристи, режисьори, оператори, художник сценографи и монтажисти.

5.      Галерия " Луна "

Галерията концентрира търсенията си върху показване на актьори и креативен колективи, като основава преживяване, интерактивен развой на живеенето посредством просвета. Чрез новия си план " Сетивност " тя показва съпричастността си в построяването на едно по-добро, толерантно, разбиращо и сензитивно общество, крепящо се на умения и привички да възприема ценностното и да улавя и възпроизвежда положителните етични и естетични образци.

6.      Бар " Таргет "

Заведението предлага регулярни участия на локални, български и задгранични актьори, и е обичайно място за танцувални празненства. Проектът му " Една вечер в Таргет " е ориентиран напълно към обогатяване на културните събития в града, като дава сцена, обвързвана освен с музикални изяви, а и за театралното изкуство, както и изложба за изобразително изкуство или снимка.

7.      Бистро " Мазето "

Идеята на заведението е да обогати културния живот на Бургас в региона на образните изкуства. Целта на " Мазето " е да се трансформира в сборно място за хора с ползи в региона на образните изкуства - членове на киноклубове, фотографски клубове, фенове фотографи и ценители на без значение кино. Всеки месец ще бъдат прожектирани по един филм от самостоятелното кино и един филм за детската публика, а редом с това ще се провежда и фотографски конкурс.

8.      Бирария " Папа Биър "

" Папа Биър " предлага пространство за срещи и връзка на хора и създатели от всевъзможни области, провежда състезания, музикални събития, креативен ателиета и редица други културни и благотворителни събития. Част от постоянната му стратегия са изложения, музикални изяви, показване на творби на занаятчии и арт ателиета. Плановете му са да насити още повече своята стратегия с представяния на крафт бири и пивоварни, дегустационни вечери, музикални събития, литературни четения, представяния на филми и книги.

9.      Ресторант и джаз клуб " 8 mamas "

" 8 mamas " е място, отворено за хората с хрумвания и планове - музикални, художествени и театрални. Клубът се стреми да разпространява основно български създатели и тяхното изкуство, да притегля нови публики и да показва града посредством неповторимите места, където човек може да се наслаждения на културно многообразие. Всеки месец ще се провеждат няколко събития с изтъкнати джазови музиканти и литературни четения или показване на книги. Целта на " 8 mamas " е да въодушевява публиката и да разсънва интерес към всичко, " което свири по струните на душата ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР