С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - С удължено работно време и вход свободен музеят " Земята и хората " ще чества Нощта на музеите. Посетителите ще могат да видят непрекъснатите и краткотрайни експозиции, както и стратегия, готова особено за събитието. А дребният робот Sanbot ще рецитира стихове за обичани минерали.

- София - Националният политехнически музей ще разкрие тайните на българските откриватели и изобретатели посредством специфичното присъединяване на робота Санбот, който може да приказва, пее и танцува.

 С децата в почивните дни (19 и 20 май)
© Зоологическа градина, София

- София - Зоопаркът чества своята 130-а годишнина с богата стратегия. От 11 часа е " Рожден ден за най-малките и техните родители ". Ще има концерт на Детския радиохор на Българско национално радио с диригент Теодора Димитрова. Следва: 11.30 ч. " Джаз за деца " с " Венци Благоев ДЖАЗТЕТ ", гост-вокалист Марина Господинова, и детска вокална група " Пим-Пам " с диригент Ирена Христова; 12.30 ч. викторина за деца " Минута е доста " с водещ Петър Вучков

Най-дългата рисунка ще бъде направена в зоологическата градина в София - 130 метра, по случай 130-годишнината. През двата дни (19 и 20 май) разполагаем на децата ще има бяло платно и флумастери, с които да я нарисуват.

От 18 часа ще има тийн празненство - среща с влогъра Крис Захариев; 18.30 часа - с рапъра Ендо, а от 19 часа - концерт " Бандата на ръба " (Б.Н.Р.)

Всички събития от програмата са безвъзмездни против закупен билет за вход в зоологическата градина. Касите ще работят с удължено работно време до 19 часа.

- София - От 10 до 20 ч. по случай Нощта на музеите Националният исторически музей провежда занимания в своя Детски музейно-образователен център:
10 ч. – Рисунки с пясък – основаване на красиви картини от разнообразни типове пясък.
12 ч. – " О писменехь " - разработване на букви от картон, писане с пера и мастило.
15 ч. – " Старото школо "
От 18.00 ч. – 20.00 ч. - " Керамика " - разработване на съдове от глина и глинени светилници; " Чудодейното измивало " – разработване на сапунчета.
Ще има още рисунки с пясък, както и специфичната игра " Запознайте се с европейското културно завещание "
Цена на занятие в ателие – 8 лева

- София - С богата стратегия и вход свободен Националният военноисторически музей се включва в Нощта на музеите. Входът за непрекъснатата хронологична и външната експозиция на музея, както и за най-новата галерия " Враг/Приятел " ще бъде безвъзмезден от 18 до 24 ч.

Ще бъде открита виртуалната интерактивна галерия " Моите предшественици на война ", която е основана от възпитаници от столични учебни заведения и екип на музея, в която са показани вълнуващи персонални родови истории от Втората международна война. Друг забавен акцент в събитието ще е мултимедийна апаратура, която е създадена в съдействие с Център АЛОС.

 С децата в почивните дни (19 и 20 май)

- Пловдив - Музеят на авиацията афишира вход свободен в Нощта на музеите, а също и Регионалният исторически музей.

- Варна - В Нощта на музеите със специфична стратегия и вход свободен се включва Военноморският музей и Парк-музеят на бойната дружба 1444 година " Владислав Варненчик ".

- Га брово - Международният фестивал за улични изкуства 6Fest ще покаже каскада от летящ балон. Ще има също светлинен карнавален церемониал, Gabrovo Free Tour и церемониал на кокили.

- Русе - Русенци и посетители на града ще могат да се насладят на разнообразна здравословна храна, ще могат да създадат профилактични проучвания гратис, също да вземат участие в забавни семинари с специалисти в здравословното хранене и още доста занимателни занятия с деца. Събитието " Здравословно и вкусно " ще се организира на площад " Свобода " в Зона 4 с поддръжката на Българо-румънския детски фонд към Българо-румънската комерсиално промишлена палата. Ще се проведат разнообразни занимания с награди, галерия на рисунки на учениците от учебно заведение " Леонардо да Винчи " на тематика " Здравословен метод на живот " и още изненади за деца от 5 до 15-годишна възраст.

 С децата в почивните дни (19 и 20 май)
© Регионален исторически музей Русе

- Русе - Повече от 20 събития – игри, изложения, танцови осъществявания, уъркшопи, възстановки, театрални миниатюри, концерти, прожекции и презентации, чакат гостите на събитието " Нощ в музея ", оповестиха уредниците от Регионалния исторически музей. За присъстващите са планувани голям брой занимания, просветителни начинания, на практика занимания, демонстрации, срещи с забавни създатели, млади реализатори и нови планове, както и допир с традициите на района.

Програма на Нощ в музея в Русе
Традиционно програмата стартира от 17 часа с поредност от интензивности, ориентирани към най-малките посетители на музея. И тази година децата ще имат опция да се превъплътят в облика на римски легионери благодарение на присъщото за Римската империя облекло – щитове, ризници, шлемове, мечове.

В Лапидариума на музея момчетата и девойките ще създадат своите първи стъпки в археологията. Разкопките ще се правят под вещото управление на археолози, които ще покажат на децата по какъв начин се откриват предмети, по какъв начин се разказват и датират находките.

Играта " Търсачи на съкровища " пък ще предизвика подрастващите да търсят предмети в музейните експозиции, да изричат догатки за техния генезис и предопределение. Ще танцуват балерините от Националното учебно заведение по изкуствата в Русе, а китаристи от същото учебно заведение ще изнесат концерт в зала " Княз Александър I " на музея. Посетителите ще имат опция да чуят също песни от концерт-спектакъл на Детска опера – Русе – " Един нов свят ". Събитието ще прескочи и в Румъния, а цялостната стратегия по часове можете да видите в атачмънта.

 Рисунката е на Вяра Пенчева, на 8 години
Рисунката е на Вяра Пенчева, на 8 години

- Габрово - В Деня на Габровския карнавал, в 10 часа, в Музея на хумора и сатирата се открива Биеналето на хумористично–сатиричната детска рисунка, което тази година е отдадено на света на карнавала и карнавалите по света. Имената на наградените участници ще станат известни по време на откриването. Всеки участник ще получи удостоверение за присъединяване, а най-хубавите художници – предметни награди и специфични дипломи.

В изложбата ще бъдат показани и 34 произведения на възпитаници от 3 учебни заведения за хора със специфични просветителни потребности от побратимения на Габрово белгийски град Аалст. Изложбата ще продължи до 20 юли.

Неделя

- София - Зоопаркът чества своята 130-та годишнина с богата стратегия. От 19.30 часа стартира първият за България и Европа воден куклен спектакъл " Райската птица ". Такъв съществува единствено на едно място в света – в делтата на Червената река - Виетнам. Това е античен обичаен куклен спектакъл и до ден сегашен тайните му остават мистерия както за публиката, по този начин и за експертите.

Всички събития от програмата са безвъзмездни против закупен билет за вход в Зоологическата градина. Касите ще работят с удължено работно време до 19 часа.

- София - В ателието " Кървави опити " на " Био игри " децата ще вземат участие в спортна игра за мерене на муден и бърз пулс, както и в ролева игра, по време на която децата ще би трябвало да работят дружно, с цел да накарат макетът на сърце да проработи. Всяко дете ще си направи сърце. Занятието е от 11 ч. за деца сред 5 и 7-годишна възраст. Необходимо е записване на [email protected]. При нужда, информация можете да получите на 0882/ 523281.

- Га брово - Международният фестивал за улични изкуства 6Fest ще покаже каскада от летящ балон. Ще има също светлинен карнавален церемониал, Gabrovo Free Tour и церемониал на кокили.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР