С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

СОФИЯ - Детският теоретичен център " Музейко " продължава пътуването си из града с посещение в магазин ИКЕА. Деца и родители ще могат да вложат инженерната си мисъл в шведската новаторска игра Strawbees . Тя е създадена въз основата на един напълно простоват детайл – сламката, и обезпечава на дребни и огромни опция за мислене, изследване, дизайн и безкрайни градивни решения. Заниманията са от 11 ч. до 15 ч. Работилницата се намира в зоната до магазина за шведска храна. Събитията са без авансово записване, като входът е свободен, а местата са лимитирани.

СОФИЯ - Театър и музика са акцентите за деня от лятната културна стратегия на Столичната община. В 11 ч. на лятната сцена " Кино Кабана " в градината пред НДК (откъм ул. " Фритьоф Нансен " ) стартира детско зрелище от " Арт Театър ". Вечерта в 18 ч. в градинката пред църквата " Св. Седмочисленици " ще има театър на спектакъл " Пан ", а от 19 ч. на лятната сцена в Борисовата градина - концерт на " Дикси Бойс Бенд " от 19 ч.

 С децата в почивните дни (10 и 11 август)

СОФИЯ - Занимания по създаване на компютърни игри и основаване на колажи с програмата " Фотошоп " предлага It Step академия. Почитателите на игри ще могат да създадат първите си стъпки в програмирането посредством програмата Scratch, основана на нареждане на логичен блокчета. В другата работилница феновете на образните изкуства ще основат колаж на тематика " Лято " и по този начин ще се срещнат с съществени принадлежности и базовите стъпки при работа с най-популярния фоторедактор. И двете занимания са подобаващи за деца сред 9 и 12 години и стартират в 16 ч. в постройката на академията на ул. " Алабин " 58. И двете ателиета са безвъзмездни, само че за програмирането е нужна регистрация тук.

БУРГАС - Три представления включва програмата за деня на интернационалния фестивал на кукления спектакъл " Дни на куклите " . В 18.30 ч. стартира " Рибарят и златната рибка " на спектакъл " Аладин - София. От 19.30 ч. е " Цяло лято чели " на Смолянския спектакъл, а от 20.30 - " Бисерни сълзи " на Бургаския трагичен спектакъл. Всички представления ще бъдат играни на откритата сцена " Охлюва " в Морската градина. Пълната програмата на фестивала може да се види тук.

Неделя

СОФИЯ - В 11 ч. на лятната сцена " Кино Кабана " в градината пред НДК (откъм ул. " Фритьоф Нансен " ) стартира детско зрелище на театралната къща " Мариета и Марионета ".

СОФИЯ - И във втория от почивните дни детският теоретичен център " Музейко " гостува в магазин ИКЕА. Деца и родители ще могат да вложат инженерната си мисъл в шведската новаторска игра Strawbees . Тя е създадена въз основата на един напълно простоват детайл – сламката, и обезпечава на дребни и огромни опция за мислене, изследване, дизайн и безкрайни градивни решения. Заниманията са от 11 ч. до 15 ч. Работилницата се намира в зоната до магазина за шведска храна. Събитията са без авансово записване, като входът е свободен, а местата са лимитирани.

 С децата в почивните дни (10 и 11 август)
СОФИЯ - " Неделна кулинарна работилница " с печене на плажни мъфини провежда детският център " Къщата на Мая " на ул. " Твърдишки проход ", бл. 91-В в квартал " Стрелбище ". Децата ще забъркат и изпекат кексчетата, ще създадат и декорация по избор, след което ще хапнат от творенията си и ще ги полеят със саморъчно направена лимонада, дават обещание уредниците. Заниманието е уместно за деца над 4-годишна възраст и е платено - детайлности тук.

Идеи за предписания вижте в рубриката " С децата в кухнята "

ПЛОВДИВ - Серия от интерактивни джем сесии, обединени под заглавие " Капана барабани " , ще събере феновете на перкусиите на откритата сцена " Ядрото " от 17ч. Организаторите канят публиката да се опита да посвири на обезпечените разнородни барабани и перкусии, като дава обещание помощ от експерти за начинаещите в това музикално занятие. Приема се присъединяване и с донесен от у дома обичан инструмент. Входът е свободен.

 С децата в почивните дни (10 и 11 август)
БУРГАС - Международният фестивал на кукления спектакъл " Дни на куклите " приключва с две представления. От 18.30 ч. публиката е поканена на " Тримата готвачи " на Варненския трагичен спектакъл. От 19.30 ч. следва " Концертът " на Център за изкуства " Родопите ". Всички представления ще бъдат играни на откритата сцена " Охлюва " в Морската градина. Пълната програмата на фестивала може да се види тук.

БУРГАС - Обновената пешеходна част на пристанището в Бургас е хазаин на кулинарния фестивал Street Food & Art Festival " Кино и Храна " . Посетителите ще могат да опитат кулинарни оферти на най-хубавите български кухни на колела. В проведените целодневни демонстрации ще вземат участие професионални готвачи, кулинарни блогъри и влогъри, известни актьори и музиканти, както и участници в известни кулинарни излъчвания. Състезание с жури от професионални готвачи ще излъчи най-хубавия готвач на улична храна в България, който ще показа България на европейския край на конкуренцията в Малмьо (Швеция) в края на септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР