С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на [email protected].

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено регистрация в id.capital.bg и абонамент.

Събота

- София - Творческа работилничка Kornel4Kids чака деца над 4 години от 11 до 12 часа, с цел да си изработят цвете от креп хартия. Цената за присъединяване е 5 лева, като присъединяване на родителя не се заплаща в допълнение.
За записване можете да изпратите името на детето и възрастта му във " Facebook ", на място в книжарница " Корнел В ".

- София - Фолклорна танцова гледка ще разпространява българския танцов фолклор, като събере на една сцена професионални и самодейни групи за театрални танци на основата на българския музикален и танцов фолклор, както и да подкрепи участниците морално и материално. Проектът е на фондация " Българско танцово изкуство ". Концертите са от 14 и 19 часа в Зала 1 на НДК.

 С децата в почивните дни (16 и 17 юни)
© Военноисторически музей

- София - От 10 до 18 часа с вход свободен и многочислени атракции в Националния военноисторически музей ще се организира Ден на бащата. Специално за събитието Българската войска показва военни машини " Мерцедес ", бойна бронирана машина " Командо-Селект ", брониран военен джип " Пясъчна котка ", високопроходима кола за спешна помощ, взела участие в задачи, и образователна катапултна седалка. Всички искащи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-24, самоходна минохвъргачка " Тунджа " и ракетен комплекс 2К 52 Фрог " Луна-М ".

Музеят ще предлага още: програмиране на роботи и основаване на видеоигри, зона с виртуална действителност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решение на логичен задания и разнородни интерактивни игри. Децата ще скачат на голям матрак, сами ще си създадат ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като боен водач, ще рисуват даже върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си изискат – кмет, художник, готвач или публицист.

Лятната читалня ще посрещне дребни и огромни с увлекателни четива, завладяващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в особено самостоятелен тв ъгъл, където децата ще се забавляват с обичани детски филми. А феновете на природата ще си починат в скаутския лагер в двора на музея.

- София - От 10.30 часа, в парка за открит шахмат до Културен дом " Красно село " художничката Капка Кънева ще покаже на децата по какъв начин с ножица и хартия е основала илюстрациите за " Съвет към дребните девойки " от Марк Твен.
Работилницата е част от поредицата безвъзмездни събития " РазЛИСТи София! ", които издателство " Лист " провежда за деца с поддръжката на Столична община.

- София - БНР кани на Радио парк фест на Голямата поляна в Южния парк. Ще пеят и свирят едни от най-хубавите български поп, рок, джаз и хип-хоп реализатори. Специален посетител на събитието ще бъде македонският китарист Влатко Стефановски, който ще свири с Биг бенда на публичното радио.

 С децата в почивните дни (16 и 17 юни)
© община Ямбол

- Ямбол - Тракийският и древен град Кабиле край града ще стане сцена на внушителни исторически възстановки. Близо 200 участници от клубове от цяла България и посетители от Румъния се включват в седмото издание на Панаира на туристическите занимания и анимации. Тридневното събитие (15 - 17 юни) е част от празничната стратегия за Деня на Ямбол 2018 и е с вход свободен за феновете.

- Боровец - Летният сезон стартира. Любителите на маунтин байка ще се радват на двудневна карта на цената на еднодневна, а трима щастливци ще завоюват и сезонна въжен превоз карта за лятото.

Неделя

- София - детският теоретичен център " Музейко " е приготвил специфичен ден, изпълнен с игра и провокации за най-малките гости. Всички от 3 до 8 години са добре пристигнали от 10 до 17 часа е центъра, а по случай Международния ден на бащата всички татковци ще употребяват 50% понижение от стойнoстта на своя билет. Подробности можете да прочетете тук.

- София - " Био игри " кани деца сред 5 и 7 години от 11 до 12.30 часа в природонаучния музей на ателие " Бактерии ". Необходимо е записване на [email protected]. При нужда информация можете да получите на 0882/ 523281.

- София - БНР кани на Радио парк фест на Голямата поляна в Южния парк. Ще пеят и свирят едни от най-хубавите български поп, рок, джаз и хип-хоп реализатори. Специален посетител в събитието ще бъде македонският китарист Влатко Стефановски, който ще свири с Биг бенда на публичното радио.

 С децата в почивните дни (16 и 17 юни)
© община Русе

- Русе - Началото на фестивал на живите скулптури ще бъде сложено от 20.30 часа в централната градина на площад " Свобода ".

- Ямбол - Тракийският и древен град Кабиле край града ще стане сцена на внушителни исторически възстановки. Близо 200 участници от клубове от цяла България и посетители от Румъния се включват в седмото издание на Панаира на туристическите занимания и анимации. Тридневното събитие (15 - 17 юни) е част от празничната стратегия за Деня на Ямбол 2018 и е с вход свободен за феновете.

- Варна - Фолклорна танцова гледка ще разпространява българския танцов фолклор, като събере на една сцена професионални и самодейни групи за театрални танци на основата на българския музикален и танцов фолклор, както и да подкрепи участниците морално и материално. Проектът е на фондация " Българско танцово изкуство ". Концертът е от 20.30 часа на сцената на Летния спектакъл.

Програмите на държавните куклени театри в страната:
Куклен спектакъл - Бургас, Куклен спектакъл - Варна
Куклен спектакъл - Видин, Куклен спектакъл - Габрово
Куклен спектакъл - Добрич, Куклен спектакъл - Пловдив
Куклен спектакъл - Русе, Куклен спектакъл - Сливен
Куклен спектакъл - София, Куклен спектакъл - Стара Загора
Куклен спектакъл - Търговище, Куклен спектакъл - Ямбол
Програмата за кината можете да откриете в рубриката " След 5 "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР