С декларация от парламентарната трибуна депутатите от Има такъв народ,

...
С декларация от парламентарната трибуна депутатите от Има такъв народ,
Коментари Харесай

БСП, ИТН и Възраждане против идеята за промяна на националния ни празник

С декларация от парламентарната естрада депутатите от " ИТН ", " Възраждане " и Българска социалистическа партия реагираха остро против концепцията да бъде изменен националният празник на страната ни - Трети март.

Ивайло Вълчев от " ИТН " прикани политиците да се замислят, като съобщи, че историята не може да бъде изменена с политика.

" Можете да променяте празниците, задоволително доста сте, само че не може да измененията историята! Хубавото и страшното на историята е, че тя към този момент се е случила и в никакъв случай политиката не е успявала да победи историята. Едни желаят да не помнят дружно с кого сме воювали. Други желаят да не помнят срещу кого сме воювали, да не вземе да се обиди някой. Накрая ще желаете да забравим и че изобщо сме воювали за страната си ".

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов сподели, че " пипането на датата " демонстрира ненавист към всичко българско и това може да докара до революция:

" 3 март е признакът на българската независимост! Независимо какъв е бил статутът на българската страна, тя е реалност. В нея не е имало турски войски и българите, когато са били подгонени и са бягали от турските кланета, е имало къде да отидат, имали са своя народен дом. Без 3 март нас нямаше да ни има! Опасността пред нас, българите, не е за подценяване. Хора, бдете! Искат да ни вкарат във война, във вътрешна война и тази цел в този момент, сега, ние не би трябвало да позволяваме да бъде осъществена ".

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия предизвестиха, че ръководещата коалиция е рискова за България и би трябвало да бъде спряна:

" В България тази дата има голямо историческо, прочувствено и политическо значение. Историческо, тъй като без 3 март и Освобождението на България, през днешния ден страната ни нямаше да я има на картата на Европа. Нямаше да сме с този български език, българска история, нямаше да го има българският химн и всичко щеше да бъде част от Османската империя. Не знам дали си давате сметка, уважаеми сътрудници, какво приказваме през днешния ден и дали осъзнавате това какво тъкмо се случва в нашата страна. Емоционално, тъй като ни се предлага да забравим и обречем на забвение националния ни героизъм и способността на българите да извоюваме сами свободата си, независимостта си и способността си да се самоуправляваме ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР