С данъчни облекчения Кипър ще стимулира преместването на острова на

...
С данъчни облекчения Кипър ще стимулира преместването на острова на
Коментари Харесай

Кипър ще привлича чуждестранни компании и специалисти с данъчни облекчения

С данъчни облекчения Кипър ще подтиква преместването на острова на задгранични компании и експерти. Новият проект за привличане на бизнес в страната е част от държавната капиталова тактика.

Новата скица за данъчни тласъци предизвиква задгранични компании да реалокират активността и централите си в Кипър, а също висококвалифицирани експерти, работещи в чужбина, да изберат да живеят на острова.

Законопроектът, който кабинетът внася в Народното събрание, планува 50% освобождение от налог за чиновниците, които получават над 55 000 евро годишна заплата. Облекчението ще се ползва от започването на работа в Кипър в продължение на 17 години.

Кипърски високоплатени експерти, които сега живеят и работят отвън страната, могат да се върнат в нея, възползвайки се от същите преимущества като техните задгранични сътрудници.

Очаква се засилен интерес към новите данъчни условия да проявят софтуерни и високоспециализирани задгранични компании и експерти.

Новият държавен проект за привличане на бизнес в Кипър е една от най-конкурентните стратегии в Европейски Съюз, съобщи министърът на финансите Константинос Петридис. Според него с по-привлекателната данъчна рамка страната може да се трансформира в атрактивна капиталова дестинация през идващите години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР