С дългоочакваната сделка Катар цели да допринесе към усилията за

...
С дългоочакваната сделка Катар цели да допринесе към усилията за
Коментари Харесай

Катар подписа с Германия дългогодишна сделка за износ на газ

С дълго чаканата договорка Катар цели да " способства към напъните за поддръжка на енергийната сигурност в Германия и Европа ", съобщи Саад Шерида ал-Кааби, министър на енергетиката на Катар и основен изпълнителен шеф на „ QatarEnergy “.

 

Американската компания „ ConocoPhillips “, която е сътрудник на „ QatarEnergy “, ще доставя газ от катарските планове „ North Field East “ и „ South ” от 2026 година до терминала за полутечен природен газ „ Брунсбютел “, който се построява в Северна Германия, сподели Кааби.

 

Основният пазар за катарския газ са азиатските страни, като основните клиенти са Китай, Япония и Южна Корея. Войната на Русия в Украйна сложи доставките на природен газ в Европа под въпрос, което принуди европейските страни да потърсят различни източници.

 

Преди това договарянията с европейските страни бяха затруднени, защото Германия и други страни се въздържаха от подписването на дълготрайни покупко-продажби от вида на тези с азиатските страни.

 

Припомняме, че предходната седмица „ QatarEnergy “ разгласи 27-годишна договорка за доставка на природен газ с Китай, наричайки я " най-дългата ", която в миналото е била сключвана. Договореното количество природен газ за Пекин е 4 млн. тона годишно спрямо 2 млн. тона за Берлин. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР