С четири гласа за“ и един въздържал се“ Съветът за

...
С четири гласа за“ и един въздържал се“ Съветът за
Коментари Харесай

СЕМ преизбра Бетина Жотева за свой шеф

С четири гласа „ за “ и един „ въздържал се “ Съветът за електронни медии преизбра Бетина Жотева (на снимката) за собствен ръководител. Мандатът ѝ е една година.Преди година тя смени на председателското място София Владимирова. По закон ръководителят на Съвет за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, контролира осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите. 

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента.  Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента. 

 

Сигнал

На същото съвещание Съвет за електронни медии реши да изпрати писмо до Европейската комисия поради казуса с понижените бюджети на публичните медии и на самия Съвет за електронни медии, заяви БНР.Медийният регулатор  възнамерява да сложи въпроса за нуждата от промяна във финансирането на публичните медии.Вчера Томислав Дончев, който извършва длъжността министър-председател, даде обещание да даде изясненост за какво кабинетът в оставка понижи дотацията на БНР с близо един милион лв., за което „ Сега “ писа. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР