С бронзов медал от Световното първенство по спортно ориентиране за

...
С бронзов медал от Световното първенство по спортно ориентиране за
Коментари Харесай

Рентгенолог от Монтана с бронзов медал от Световното по спортно ориентиране /снимки/

С бронзов орден от Световното състезание по спортно насочване за ветерани се завърна вкъщи доктор Цветан Тодоров. Шампионатът се организира в столицата на Латвия Рига, а известният рентгенолог от Монтана завоюва оценката в спринт на късата отдалеченост от 3900 метра във възрастовата група до 50 години. 199 състезатели се пуснаха в нея, като най-многолюдната група бе скандинавската. Домакините бяха подготвили извънредно забавен маршрут - плетеница от дребни калдъръмени улици, комбиниран с проходи, които затрудняваха ориентирането.
„ Направих тактическо тичане и влязох с второ време във финала, само че неточност от към 10 сек. при избор на вид ме раздели от златото. И това е огромно достижение за мен при тази страхотна конкуренция, още повече, че подготовката ми беше напълно насочена към междинната и дългата дистанции”, съобщи доктор Цветан Тодоров.
Световен първенец в дисциплината стана Сважунас Амбразас от Латвия, а сребърният орден отиде у Алексей Морозов (Русия).
По време на подготовка за останалите три дисциплини - горска класическа отдалеченост, междинна отдалеченост и дълга отдалеченост, доктор Тодоров се контузи и не съумя да взе участие. „ Съжалявам доста, тъй като бях подготвен най-малко за една титлата”, сподели още някогашният началник на МБАЛ „ доктор Стамен Илиев” в Монтана, който е 4-ри кратен международен първенец на спринт, има и бронзов орден на дългата отдалеченост.
класиране, 3900 метра:
1. Сважунас Амбразас (Латвия) 00:11.57 мин.
2. Алексей Морозов (Русия) 00:12.02 мин.
3. Цветан Тодоров (България) 00:12.03 мин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР