С BMW Concept 4 на 68-мото международно автомобилно изложение (IAA) във

...
С BMW Concept 4 на 68-мото международно
автомобилно изложение (IAA) във
Коментари Харесай

Автосалон Франкфурт 2019: BMW представя Concept 4

С BMW Concept 4 на 68-мото международно автомобилно ревю (IAA) във Франкфурт BMW Group показва ориентираната към бъдещето интерпретация на безконечната ДНК на BMW: въодушевлението купе в най-вълнуващата му форма. „ BMW Concept 4 олицетворява естетическата есенция на марката BMW: то съчетава идеалните пропорции с явен, прецизен дизайн “, споделя Адриан ван Хойдонк, началник на BMW Group Design.

Предната част – новото лице на Серия 4

BMW Concept 4 лежи спортно ниско на пътя. Характерната бъбрековидна радиаторна решетка, подчертаните въздухозаборници и плътно моделираните повърхности подчертават динамичността и активния характер на държанието на пътя.

Абсолютен магнит за погледите в центъра на оформлението на предната част е вертикално насочената двойна бъбрековидна радиаторна решетка. „ Бъбрековидната радиаторна решетка винаги е била знак на BMW. BMW Concept 4 я демонстрира самонадеяно и висококачествено като при никой друг модел. В същото време с това BMW Concept 4 показва изразителното лице на Серия 4 “, допълва Домагой Дукеч, началник на BMW Design. Вертикалната бъбрековидна радиаторна решетка се вписва перфектно не единствено в пропорциите на предната част, но и в традициите на BMW. С формата и оформлението си тя цитира легендарни класики като BMW 328 или BMW 3.0 CSi и подсказва за дългата и сполучлива история на купетата на марката BMW. Бъбрековидната радиаторна решетка показва висококачествени детайли: във вентилационните отвори са разположени хоризонтални декоративни елементи с фасетирана полировка. Те са във вълнуващ контрастност с динамичния език на формите на предната част и придават на областта на бъбрековидната радиаторна решетка дълбочина и ексклузивност. Като акцент при по-внимателно вглеждане се забелязва структурата зад бъбрековидната радиаторна решетка и въздухозаборниците, формирана от множество дребни числа „ 4 “. Ниските, фокусирани двойни фарове са леко наклонени и в комбиниране с бъбрековидната радиаторна решетка придават на предната част съвременна графика със силна идентичност. Характерните LED светлинни елементи не са покрити със стъкло, а са интегрирани като триизмерни статуи в каросерията на автомобила. Благодарение на тях предната част наподобява още по-модерна и високотехнологична. Скулптурираният челен похлупак с остри контури продължава играта на линиите на предната част с мощните си размери и прецизни ръбове. Старателната работа с повърхностите огражда бъбрековидната радиаторна решетка като скъпоценен камък.



В профил – естетическата есенция на едно модерно купе на BMW

BMW Concept 4 показва типичните за BMW пропорции в най-модерната им форма. Издълженият челен похлупак, дългото междуосие, плавната линия на покрива и късите надвеси оформят един колкото модерен, толкоз и грациозен и динамичен силует на купе и придават сила на ниската каросерия на автомобила още в покой. Пуристките повърхности на новото BMW Concept 4 оформят една мощна каросерия: дори и единствено от взаимоотношението на стегнато моделираните повърхности и малкото, високо точно оформени контури основава изключителни страсти и динамика. Експресивното лаково покритие в цвят „ Forbidden Red “ изключително силно подчертава работата с повърхностите: осветените повърхности блестят в наситен червен цвят, докато повърхностите в сянка наподобяват почти черни и основават трогателен контрастност. Взаимодействието на контурите и обемите получава една особена драматичност, изпълнена с искра и дълбочина.

Върху атлетичното тяло на каросерията е разположена елегантната пътническа клетка с тесни отвори на прозорците, което в допълнение подчертава динамиката на профила. Издължената линия на покрива минава с равномерен преход към задния похлупак и подчертава висококачествената и в същото време спортна хармония на профила. Внушително моделираните арки на задните калници визуализират мощта, която се подава към задните колела и подчертават мускулестата област на раменете над тях. В динамичен баланс с него е елегантната област над предните колела: благодарение на това тя наподобява пъргава и лека. Това съчетание на двете арки на калниците осигурява мощна и самоуверена стойка на новото BMW Concept 4. Вместо класическата извивка в профил характерът на профила на автомобила се дефинира от хоризонтална съществена линия сред арките на калниците. Тя е разположена относително ниско и по този начин осигурява образно невисок център на тежестта. Под нея минава друга характерна линия, динамично издигаща се от задната страна на предното колело в посока задния похлупак, която визуално придава пъргавост на автомобила.

Изпипани елементи на втори взор

BMW Concept 4 впечатлява с висококачествени детайли и на втори взор. Минималистичните, двойни странични огледала се вписват хармонично в лайстната на страничния прозорец. Долната част от гладък алуминий продължава с гладко придвижване в лайстната и се трансформира в огледална повърхнина, докато аеродинамично оптимизираната задна част е в цвета на каросерията и обгръща огледалото. Във вътрешността на огледалото, и то единствено при внимателно вглеждане, се вижда лого на BMW, което сякаш се рее.

Също толкоз богати на елементи са и 21-инчовите алуминиеви джанти. Петте спици са мощно извити и ориентирани към главината на колелото. Челните повърхности на филигранните спици са полирани до искра, до момента в който другите повърхности наподобяват малко по-тъмни заради фината си полировка и придават висококачествен акцент на дизайна на джантата.

Задната част – ясна, присъща, динамична

Задната част на BMW Concept 4 лежи спортно и ниско над пътя. Преходът на характерната линия в профил към задната част описва широк, водоравен жест, благодарение на което задната част наподобява още по-ниска. Също като в предната част и тук доминират разточителни и ясни повърхности с малко линии. Всички елементи от задната част са оформени пуристки и оформят мощна графика. Върху мощното тяло на автомобила е разположена по-тясната спортна пътническа клетка, с което се образува необятна, атлетична линия на раменете. Вертикалните аеродинамични отвори обгръщат задната част изпод и акцентират широката стойка. LED задните светлини от единствено един световоден детайл интерпретират типичната за BMW L-образна форма в модерна „ Heartbeat графика “ без покривно стъкло. Със своя силует те подчертават спортно-хоризонталната устременост на задната част и стабилната стойка на пътя. Мощната задна ризница допълва оформлението на задната част с характерно завършен дифузор. Вертикалните финки във ясните повърхности слагат доста спортен акцент, ослепително черният лак с метални частици придава спомагателна визуална изразителност на дифузора. Двата ауспухови накрайника показват една нова за BMW, динамична свободна форма, която в детайлите си показва това, което олицетворява и цялото BMW Concept 4: модерната есенция на едно извънредно естетично купе.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР