С бляскава церемония снощи бе открит 71-ият кинофестивал в Кан.

...
С бляскава церемония снощи бе открит 71-ият кинофестивал в Кан.
Коментари Харесай

Филм с Пенелопе Крус и Хавиер Бардем даде началото на 71-ия кинофестивал в Кан

С блестяща гала нощес бе открит 71-ият кинофестивал в Кан. Режисьорът Мартин Скорсезе и актрисата Кейт Бланшет сложиха началото на 12-дневния влиятелен конгрес, а първите, приветствали гостите с добре пристигнали бяха Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.


Тази година филмовият фестивал е " най-женственият " до момента, с болшинство от 25 известни дами в журито и управляван от жена - самата Кейт Бланшет. Двукратната носителка на " Оскар " от Австралия е 12-ата жена, която е отпред на състава на съдиите. 48-годишната актриса се очерта като основна фигура в битката против половия тормоз в Холивуд. Актрисата бе една от първите, повдигнали обвиняване против Харви Уейнстейн. Кейт неотдавна сътвори придвижването " Time`s Up " ( " Времето изтече " ) в поддръжка на жертвите на полова корист.

В конкурсната стратегия са включени 21 кино лентата. Извън нея е планувана премиерата на " Соло: История от Междузвездни войни ". Откриващият фестивалната стратегия филм е " Всички знаят " Асгар Фаради с присъединяване на звездната двойка Пенелопе Крус и Хавиер Бардем. Той ще се състезава и в конкурсната част.

Снимки: Getty Images/Guliver
" За мен е чест да открия фестивала с испански филм, сниман на испански. Обожавам кино лентата на Асгар Фархади. Надявам се, че публиката ще го хареса. Имам доста изключителни мемоари тук. Винаги си мисля за Алмодовар. Имахме толкоз хубави моменти ", съобщи Пенелопе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР