С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит

...
С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит
Коментари Харесай

Направиха първа копка за строеж на храм във ВМА

С благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски в двора на Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде построен православен храм.

В края на месец октомври, когато в лечебното заведение бяха донесени за поклонение мощите на седем светци, започва и дарителска акция за събиране на средства за построяването на параклис. До момента e събранa една четвърт от нужните средства. Днес, на Игнажден, Негово Преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп и духовници отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на главен камък на мястото, на което ще се намира храм „ Свети Николай Архиепископ Мирликийски Чудотворец ”.

 ВМА храм
БГНЕС

" Това е незабравим ден за ВМА, тъй като в своята надвековна история за първи път ще има храм. Ние преглеждаме метафизичен полагането на този камък, а точно, че слагаме още един път твърдите устои на нашата православна религия и в това място, тъй като ние имаме потребност и от очакване в Бога, освен в своите познания. Както ние като експерти, по този начин и нашите пациенти, които гледат към нас с вяра и се молят, с цел да получат и божията благословии за излекуване. Благодаря за самоотвержената грижа към нас ", съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

 ВМА храм
БГНЕС

Той получи от свещеник Поликарп икона с изографисани Свети Николай Архиепископ Мирликийски Чудотворец, Свети великомъченик Георги Победоносец и Свети Лука Кримски Чудотворец: Нека да бъдат в поддръжка на целия екип на ВМА, а този параклис, който се надявам в напълно скоро да осветим, да бъде място, в което всеки пристъпил го да намира разтуха, мир и излекуване на своите духовни и телесни немощи.

 ВМА храм
БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР