С български исторически спектакъл продължава тази вечер летният оперен фестивал

...
С български исторически спектакъл продължава тази вечер летният оперен фестивал
Коментари Харесай

`Историческият спектакъл `Лето 893“ на `Сцена на вековете“ на Царевец

С български исторически театър продължава довечера летният оперен фестивал „ Сцена на вековете “ в крепостта Царевец във Велико Търново. На откритата сцена в царския дворец Русенската опера ще показа историческата опера „ Лето 893 “. БНР е медиен сътрудник на фестивала. 

Осмият летен оперен сезон в крепостта Царевец и тази година ще съблюдава традицията за български театър, разясни Нелина Църова, шеф на общинската дирекция „ Култура и туризъм “ във Велико Търново, уредник на „ Сцена на вековете “: 

„ Българско заглавие и то с историческа тема, защото фестивалът се организира на открита сцена в царския замък на крепостта Царевец. Тази година заглавието е обвързано с покръстването на българите “. 

Русенската опера слага „ Лето 893 “ по музика на Прашкев Хаджиев и либретото на Банчо Банов. Оперният театър е отдаден на 1130 години от Преславския църковно-народен събор, който е историческата кулминационна точка на покръстването на българския народ. Операта съчетава историческата тематика с лиричните нюанси.  

Образът на Борис Михаил построява с вокално майсторство и актьорско наличие басът Момчил Миланов. Партнират му Глория Пенчева, Добромир Момеков, Теодор Петков и други.  

Спектакълът е от 21 часа. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР