С автогол на Даниел Димов и попадение на влезлия като

...
С автогол на Даниел Димов и попадение на влезлия като
Коментари Харесай

Автогол и Марин Петков донесоха победата на Левски срещу Черно море

С автогол на Даниел Димов и попадение на влезлия като запаса Марин Петков Левски победи Черно море с 2:0 в мач от 26-ия кръг на футболното ни състезание.

В оспорван и под напрежение мач, изпълнен с доста остри единоборства, " сините " съумяха да стигнат до трите точки и да зарадват своите последователи, изпълнили трибуните на " Герена ".

Гостите от Варна влязоха с пределна експанзия в мача и още до почивката реферът Волен Чинков сподели пет жълти картона на " зелените ", което бе сигурна индикация, че те надали ще завършат срещата в цялостен състав, което се и случи.

В 53-а минута получилият картон през първата част Сердюк се сблъска с вратаря Николай Михайлов и получи втори жълт и червен картон.

Стражът на " сините " получи контузия вследствие на влизането и бе изнесен на носилка и откаран с кола за спешна помощ в болница.

Левски имаше териториално предимство и атакуваше по-опасно. Цунами прати топката в мрежата с глава в 8-а минута, само че попадението бе анулирано поради засада.

В 22-а минута Левски имаше нова добра обстановка за гол след неточност при изнасянето на топката от Черно море. Илиян Стефанов върна към Филип Кръстев, чийто шут бе блокиран, а след безредие Георги Миланов прати топката в мрежата, само че преди този момент бе отсъдена засада.

В средата на първото полувреме напрежението се увеличи след замяна на реплики сред Сердюк и Филип Кръстев, като реферът потуши обстановката с по един жълт картон за двамата.

В началото на втората част Сердюк бе изведен на чиста позиция, само че ударът му бе блокиран.

В 54-а минута Сердюк още веднъж бе изведен зад отбраната на Левски, само че бе изпреварен от вратаря Николай Михайлов.

Украинецът обаче закъсня и влезе жестоко в единоборството и получи втори жълт и надлежно червен картон. Михайлов не съумя да продължи след конфликта и бе откаран в болница, а на негово място влезе 17-годишният Пламен Андреев.

В 69-а минута Матиас Курьор прати топката в мрежата на Левски, само че попадението бе анулирано поради засада.

Левски стигна до гол в 74-а минута. Илиян Стефанов бе изведен вдясно от вратата, пусна пас към центъра, а Даниел Димов отклони топката в личната врата.

В последната минута на добавеното време влезлият като запаса Марин Петков приключи с прекрасен удар под гредата отличен пас на изигралия мощен мач бразилец Уелтън.

Левски приключи на пето място в постоянния сезон с 42 точки и в първия плейофен кръг другия уикенд ще срещне ЦСКА.

Черно море е трети в таблицата, само че може да бъде преместен от Ботев Пловдив, който на следващия ден приема Локомотив София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР