С атрактивно авиошоу ще завърши днес учението за натовската транспортна

...
С атрактивно авиошоу ще завърши днес учението за натовската транспортна
Коментари Харесай

Наши командоси закриват натовското учение в Графа

С атрактивно авиошоу ще приключи през днешния ден учението за натовската транспортна авиация ETAP-C 18-2. То ще се организира на Летище Пловдив и в авиобаза Граф Игнатиево. Кулминация на програмата ще са скоковете с парашут на ниска височина, осъществени от командосите на 68-а бригада Специални сили. Демонстрациите ще стартират в 14 часа въз основата в Графа. На тях ще участват началникът на защитата ген.-лейтенант Андрей Боцев и ръководителят на военния комитет на Европейския съюз ген. Михаил Костаракос.

В същото време София ще бъде хазаин на съвещание на Военния комитет на Европейския съюз, във формат военни представители на 28-те страни, членки на съюза. Форумът ще е част от формалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.  

В съвещанието ще вземат участие и представители на Европейската комисия, Европейската работа за външна активност и Военния секретариат на Европейски Съюз.

По-рано същия ден авиодемонстрации на военни транспортни самолети ще има и на Летище Пловдив. Те ще стартират в 10 часа. Там ще бъдат показани полети на дребна височина, както и симулирано мятане на товари от въздуха. Тежки транспортни самолети от 5 натовски страни ще покажат по какъв начин се преодолява въздушната защита на съперника.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР