С арт инсталация на Часовника и изложба в сградата на

...
С арт инсталация на Часовника и изложба в сградата на
Коментари Харесай

Арт инсталация и изложба в Бургас по случай Деня на Черно море

С арт апаратура на Часовника и галерия в постройката на Общината възпитаници от Бургас ще отбележат Международния ден на Черно море - 31 октомври. Те твориха в продължение на месец в границите на план „ Морето и децата " на бургаското читалище „ Изгрев 1909 " и районни библиотеки в страната.

Третокласници и шестокласници от учебно заведение „ Йордан Йовков " са създателите на творбите, които през днешния ден бургазлии ще могат да видят за деня на Черно море.

„ На Часовника ще има умалени копия на картичките, които рисуваха децата, с цел да могат бургазлии да се порадват на изкуството, което децата сътвориха. Имаме позволения и изложбата ще бъде подредена и на 31 октомври в община Бургас, където също ще бъде прегледана от допустимо повече хора ", споделя Кристина Атанасова от читалище „ Изгрев ".

След едномесечната работа по творбите връзката море - деца към този момент ще е по-силна, безапелационна е Атанасова.

" Убедени сме, че децата стават по-добри, насочват вниманието си към опазването на Черно море, което обичат безпределно, също по този начин опазването на плажовете и на всички жители на подводния свят "

По-рано децата изпратиха свои картички на морска тема до свои връстници в Благоевград. Арт инсталацията с умалени копияна картичките на Часовника и изложбата в постройката на общината ще могат да се видят през целия ден през днешния ден. Проектът на читалище „ Изгрев " се реализира за шеста поредна година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР