С аплодисменти Конгресът на САЩ приветства изказването на украинския президент

...
С аплодисменти Конгресът на САЩ приветства изказването на украинския президент
Коментари Харесай

Зеленски пред Конгреса на САЩ: В момента се решава съдбата на нашата държава

С овации Конгресът на Съединени американски щати приветства изявлението на украинския президент Володимир Зеленски към членовете на Камарата на представителите и Сената.

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси уточни, че показва украинския президент с голяма привилегия и чест. На украински тя сподели „ Слава на Украйна!”, като прикани сътрудниците си да създадат същото.

„ Благодаря Ви доста! Горд съм да ви поздравя от Украйна, от Киев - един град, който се бомбардира ежедневно от съветските войски. Но ние не се предаваме. Дори не мислим за секунда да се предадем, както доста други градове в нашата красива страна, които са в най-лошото си положение след Втората международна война”, сподели Зеленски.

Той приветства Конгреса от името на „ смелия украински народ”, който по думите му в продължение на осем години се опълчва на съветската експанзия и който дава синовете и дъщерите си в битката против нашествието на Русия.

„ В момента се взема решение ориста на нашата страна. Съдбата на нашия народ - дали украинците ще бъдат свободни и ще запазят демокрацията си. Русия нападна освен нас и нашите градове, само че това е груба експанзия против нашите полезности и правото ни да живеем свободно и да изберем нашето бъдеще”, добави Зеленски.

" Украйна се бори към този момент 8 години с тази широкомащабна съветска експанзия. В момента се взема решение нашата орис. Русия нахлува и разрушава нашите градове. Това е експанзия против нас и нашите полезности, против нашето предпочитание да бъдем свободни. Като всеки различен в Съединени американски щати си припомням, че вие сте построили мемориал на ликовете на вашите президенти, които се построили вашата народна власт. В Украйна желаеме същото за нашия народ. ", означи Зеленски.

Зеленски им подсети за нападението при Пърл Харбър и в Ню Йорк от 11 септември, когато са били атакувани без предизвестие. " Нашата страна изпитва същото всеки ден и всяка нощ към този момент 3 седмици. Русия трансформира украинското небе в сеещо гибел. Това е гнет, какъвто Европа не е изпитвала към този момент съвсем 80 години. Искаме да се вкара зона без полети, само че, в случай че това е доста, ни трябват ракети, като С-300, с цел да защитим нашата земя и независимост. Помогнете на Украйна и Европа. Знаете, че съществуваме и имаме потребност от помощта ви. ", сподели Зеленски.

" Украйна е признателна на Съединени американски щати за вашата помощ, за образованието, въоръжението, икономическите наказания и персоналната ангажираност на Байдън за отбраната на демократичния ни свят. Това е гнет против нас и цяла Европа. Призовавам ви за нов пакет наказания, до момента в който не спре съветската военна машина. Да са глобени всички, които са на власт в Русия - от членовете на Думата до всички редови служители. ", помоли Зеленски.

" Американските компании би трябвало да изоставен Руската федерация, тъй като са опръскани с нашата кръв ", сподели Зеленски.

Каза още, че " свободата и мирът са най-важни ".

Представи на вниманието им видео от мирна Украйна и градовете й, под бомбени офанзиви, и помоли експанзията да бъде прекъсната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР