С активната подкрепа на МОН, новите видео уроци,поднасящи по забавен

...
С активната подкрепа на МОН, новите видео уроци,поднасящи по забавен
Коментари Харесай

“Нестле за по-здрави деца“ дигитализира програмата си за училищата и детските градини

С дейната поддръжка на МОН, новите видео уроци,поднасящи по занимателен метод потребни познания и препоръки по какъв начин децата да трансфорат в здравословен табиет уравновесеното хранене, придвижването и грижата за планетата, към този момент са налични за учители, родители и възпитаници.

Атрактивните видео уроци са съобразени с другите възрастови групи като наличието им е разпределено в четири модула: ролята на уравновесеното хранене и свойствата на обособените хранителни групи за вярното асимилиране на храната от организма, значимостта на водата за  човешкото тяло, нуждата от интензивно придвижване и грижата за здравето на планетата.

 “Нестле за по-здрави деца “ цифровизира програмата си за учебните заведения и детските градини

Продължителността на всеки видео урок е 12 минути за детските градини и близо 25 минути за начален курс в учебните заведения.

„ Предлаганото наличие в уроците от програмата на „ Нестле за по-здрави деца “ е утвърдено от нашия експертен екип като  уместно за допълващо образование в начален курс и детските градини. Динамиката, с която се развива света и новите технологии слагат ежедневни провокации пред просветителната система, по тази причина ние непрекъснато се стремим да разтваряме ветрилото от новаторски благоприятни условия. Видео уроците са един подобен образец за ефикасен учебен инструмент, който оказва помощ на преподавателите и на родителите да привлекат вниманието на детската публика и да я ангажират със наличието. “ – разяснява госпожа Благовеста Борчева, държавен специалист в дирекция „ Приобщаващо обучение “, МОН.

“Учители ” във всеки видео урок са деца “супергерои ”, които по занимателен метод благодарение на къси запаметяващи се изречения, динамично деяние и анимации показват на своите връстници нужната информация и практическо познание по обособените тематики.

 “Нестле за по-здрави деца “ цифровизира програмата си за учебните заведения и детските градини

“Целта на програмата от реновирането ѝ и световния ангажимент на компанията, към този момент повече от пет години постоянно е целяла да поддържа учители и родители в най-отговорната специалност – тази на възпитанието на нашите деца. Стремим се да предлагаме новаторски и различни формати, които да допълват образователната стратегия и да са ясно ориентирани към едно от най-важните неща – основаването на трайни  здравословни привички у децата въз основата на познание. В последните години с взрива на новите технологии е ясно, че децата ни възприемат наличие по друг метод и в случай че желаеме да бъдем съответни, би трябвало да сме в крайник с тези трендове. Видео уроците потвърдено с изключение на, че ангажират децата с образователния материал, подтикват емпатията, развиват прочувствената им просветеност и им оказват помощ да трансфорат наученото в дълготраен табиет. Затова сме щастливи, че можем да предложим качествено видео наличие на учителите и на родителите и се надявам, че всички дружно ще забележим изгодата от тях ” – разяснява Нели Ангелова, шеф “Корпоративни връзки ” за Нестле Югоизточен пазар.

Съдържанието на видео уроците е създадено от екип от експерти- нутриционисти и педагози на Нестле, взаимно с експерти в региона на аудио-визуалните артикули. Нестле България изрича специфична признателност на надарените водещи деца, които с наслада се включиха в основаването на уроците, дружно с техните родители.

Желаем ви прелестно гледане и учене.

Повече за програмата

Нестле за по-здрави деца “ е просветителна стратегия, която има за цел да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот при децата на възраст сред 3 и 12 години. Желанието и упоритостта на програмата не е просто да обезпечава и възпитава българските деца в здравословен метод на живот, а да построи една цялостна визия за израстването на бъдещите генерации. Принципите на тази визия са уравновесена диета, интензивно всекидневие, резистентност и грижа за околната среда, признати за основни във възпитаването на децата.

През 2022 година в програмата „ Нестле за по-здрави деца “ за първи път се прибавя модул „ Устойчивост “. Така по наличен и забавен метод децата  могат да се срещнат с най-важните условия, които би трябвало да съблюдават, с цел да се грижат за околната среда. По този метод ще научим бъдещото потомство на грижа за планетата, която те ще могат да предадат нататък. Всички забъркани в процесът на възпитаване (учители, родители, настойници и деца) ще могат да допринесат за едно по-добро бъдеще.

Колкото до историята на просветителната стратегия „ Нестле за по-здрави деца “, то тя започва през 2012-та година и се реализира с поддръжката на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и на редица други неправителствени организации.

През 2018-та година програмата съумява да разшири своя обсег и влиза в образователните заведения в цялата страна,  а през 2019-та за пръв път доближава и до детските градини. До този миг, просветителното наличие на „ Нестле за по-здрави деца “ е достигнало до над 50 000 деца в детски градини и учебни заведения из цялата страна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР