С 90% се е увеличил броят на съдебните преследвания за

...
С 90% се е увеличил броят на съдебните преследвания за
Коментари Харесай

Китай отчита 90% ръст на съдебните дела за корупция

С 90% се е нараснал броят на правосъдните преследвания за корупция в Китай в границите на последната година. Това излиза наяве от доклад на Върховната национална прокуратура, показан в Народното събрание, и представен от осведомителните организации. 18 585 души са били съдени за закононарушения, свързани с корупция през 2019 година, което е нарастване с 90% в границите на последните 12 месеца. Президентът на страната Си Цзинпин разгласи битката с корупцията за собствен главен приоритет.

Китайските правосъдни дела в огромна степен приключват с присъди. Миналата година от близо 1,3 милиона наказателни каузи, с оправдателни присъди приключват едва 1388.

Общо 25 000 правосъдни процеси, свързани с корупция, корист и подкупи, са били завършени предходната година, което е довело до наказание на 29 000 души, излиза наяве от доклад за работата на Върховния национален съд. Повече от милион чиновници са били осъдени по време на антикорупционната акция, която е крайъгълен камък в 7-годишното ръководство на Си. 

В документа е регистрирано и нарастване на наказателните преследвания за киберпрестъпления и нарушения на интелектуалната благосъстоятелност, надлежно с 33 и 32 %. От отчета също по този начин излиза наяве, че над 2500 души са били преследвани за закононарушения, свързани с ковид сред февруари и април т.г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР