С 55 на сто да спадне броят на случаите на

...
С 55 на сто да спадне броят на случаите на
Коментари Харесай

В екоплана на ЕК: 55% спад на случаите на преждевременна смърт до 2030 г.

С 55 на 100 да спадне броят на случаите на преждевременна гибел до 2030-та година поради замърсяване на въздуха - това е залегнало в оповестения през днешния ден от Еврокомисията проект " Към нулево замърсяване на въздуха, водата и почвата ".

В него се дефинира по какъв начин до 2050-та година замърсяването да бъде сведено до равнища, които да не са нездравословни за човешкото здраве и екосистемите.

Според проекта, с 30 на 100 би трябвало да спадне делът на хората с хронични проблеми поради шума от превоза до 2030-та година. Пластмасовите боклуци в морето би трябвало да намалеят на половина, а пластмасовите частици, отделяни в околната среда - с 30 на 100.

Също на половина би трябвало да спадне загубата на хранителни субстанции и на потреблението на химически пестициди. С 25 на 100 би трябвало да намалеят екосистемите в Европейски Съюз, в които замърсяването на въздуха заплашва биологичното многообразие. 

За да бъдат реализирани тези цели, проектът планува стандартите за качество да бъдат приведени в по-голямо сходство с последните рекомендации на Световната здравна организация, а стандартите за качеството на водите да бъдат преразгледани. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР