С 50 процента поскъпват билетите в градския транспорт в Перник.

...
С 50 процента поскъпват билетите в градския транспорт в Перник.
Коментари Харесай

С 50 процента поскъпват билетите в градския транспорт в Перник



С 50 % нарастват билетите в градския превоз в Перник. Увеличението влиза в действие от 15 март, заяви ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

С нарастването, билетът за градските линии в Перник ще коства 1,50 лева при досегашна цена от 1,00 лева.  В междуселищния превоз повишаването ще бъде  приблизително 30  %, а по линията Перник- София билетите скачат от 3,00 лева на 3,60 лева Опитваме се нарастването да е търпимо за популацията, сподели Милтенова.

Сред аргументите за повишаването са високата цена на горивата и понижения пътникопоток поради пандемията. И още:

„ Народното събрание отхвърли да поддържа нашето предложение в държавния бюджет да бъдат планувани средства за субсидиране на междуселищните линии и да бъде повишен размерът на тези, които са планувани за градските линии и високопланинските. Тези средства, които в този момент са планувани, са на база плановете за 2021 година, само че на фона на събитията тази година и на цените на горивата и на всички консумативи, на процедура тези средства няма да бъдат задоволителни, няма да могат да покрият насъбраните от превозвачите тези загуби ", уточни Милтенова.

Предстоящото нарастване е първото в Перник от пет години насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР