С 5 дни закъснение школските директори бяха информирани, че има

...
С 5 дни закъснение школските директори бяха информирани, че има
Коментари Харесай

Заповедта за действия при бомбена заплаха пътува 5 дни от МВР до МОН

С 5 дни забавяне школските шефове бяха осведомени, че има смяна в регламента по какъв начин да работят при бомбена опасност. До предходната седмица бяха длъжни да изтеглят, през днешния ден сутринта от медиите схванаха, че са в нарушаване, в случай че го сторят. Чак към 13,30 часа МОН заяви, че е получило издадената другояче още на 31 март заповед от Министерство на вътрешните работи по отношение на новия метод на деяние. 

Междувременно столични учебни заведения получиха нова бомбена опасност по имейла, а две шестокласнични в Пловдив подадоха подправен сигнал за гърмеж в пловдивското ОУ " Димитър Димов ". 

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов осведоми началниците на районни ръководства на образованието за получената от Министерство на вътрешните работи през днешния ден процедура за деяние при опасност от потребление на взривно устройства, оповестиха от МОН. Очаква се началниците на РУО в незабавен порядък да срещнат шефовете на просветителните институции с тази процедура.

Към писмото е приложена и Заповед № Р-68 от 31.03.2023 година на Иван Демерджиев, заместник-министър ръководител по публичния ред и сигурност и министър на вътрешните работи, с която е одобрена процедура за държание и деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора.

Новото в нея е, че решенията по какъв начин да се работи ще се взимат от Министерство на вътрешните работи, вместо шефовете да пристъпват към евакуация, както бе при предходния правилник, цитира Марица.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР