С 5.4% увеличават средствата за почистване на София за 2020

...
С 5.4% увеличават средствата за почистване на София за 2020
Коментари Харесай

Предвидените пари за почистване на София за догодина са 217.1 млн. лева

С 5.4% усилват средствата за разчистване на София за 2020 година спрямо 2019 година Така плануваните финанси са 217.1 млн. лв.. Това е заложено в план-сметката за разчистване на столицата през идната година, разгласи зам.-кметът Йоана Христова, съобщи БНР. С 83% повече улици ще бъдат измити машинно, като това е планувано да се случва 24 пъти годишно.

67 млн. лв. ще бъдат дадени за събиране и превозване на битови боклуци на територията на Столичната община. Предвидено е нарастване от 1 млн. лв. за разделното събиране на едрогабаритни боклуци от семейства.

"За машинно метене посредством автоцистерни с маркуч е планувано миене четири пъти годишно на улиците с всеобщ градски превоз и публично значими улици ", сподели още Йоана Христова.

"Столичният инспекторат реализира 24-часов надзор на миенето, метенето и сметоизвозването ", уточни зам.-директорът му Петър Николов. Зам.-кметът на София Йоана Христова добави, че се планува нарастване на такса боклук за столичани.

Такса боклук в София обаче няма да бъде увеличавана през идната година. От началото на ноември почистващите компании са санкционирани с общо 50 000 лв. за недобре свършена работа, оповестиха от Столичния инспекторат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР