С 31% са се увеличили желаещите да гласуват на местните

...
С 31% са се увеличили желаещите да гласуват на местните
Коментари Харесай

С 31% са се увеличили желаещите да гласуват в монтанското село Сливовик

С 31% са се нараснали искащите да гласоподават на локалните избори в село Сливовик, община Медковец. В област Монтана в него е максимален процентът на регистрирани по сегашен адрес 

В листата на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков по отношение на извънредно огромен брой регистрации по сегашен адрес и претенции за гласоподаване по сегашен адрес в дребни обитаеми места преди локалните избори, планувани за 29 октомври, преди всичко в Монтанско е село Сливовик, община Медковец. 140 са новорегистрираните, което усилва с 31% гласуващите. 

В Сливовик живеят 350 души, от тях право на глас имат 202-ма. 

Трима са претендентите за кмет. 

Движение на хора в центъра на селото съвсем няма. За част от живеещите в Сливовик няма нищо извънредно преди локалния избор:

" Постоянно излизам в центъра и непознати хора не съм видял. Засега е умерено ".

" Непознати не съм виждала. Има хора, които към момента не ги познавам, въпреки че съм от тук. В града живеят, идват си от време в точния момент. Не мога да кажа с акуратност ".

" Нови хора - не. Хора, които живеят в градовете, тук имат парцел и са изявили предпочитание да се записват и да поддържат някой от претендентите ".

Други сливовчани очевидно подозират избирателен туризъм: 

" От 120 индивида в селото несъмнено сме 400 към този момент. От април месец до момента несъмнено са регистрирани 400 индивида. Никой не живее тук. Може и да имат някакъв парцел, в който в случай че ви заведем, несъмнено не можете да влезете ".

" Не съм вътре в нещата, обаче се чува, че като село сме станали повече. Хората са си толкоз, а за гласоподаване са пристигнали 200-300 индивида ".

В област Монтана има и други обитаеми места с над 20% нарастване по сегашен адрес. Това са селата Киселево, община Брусарци, Долна Рикса, община Монтана, Кобиляк, община Бойчиновци, Горно Озирово, община Вършец и Горна Лука, община Чипровци, оповестиха от регионалната администрация в Монтана. Единствено в община Вълчедръм няма регистрирани по сегашен адрес. 
По обявата работи: Радмила Попова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР