С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете

...
С 22% се увеличават възнагражденията по категории персонал в Центровете
Коментари Харесай

Увеличават заплатите в спешната помощ и в регионалните здравни инспекции

С 22% се усилват възнагражденията по категории личен състав в Центровете за незабавна здравна помощ, а в Регионалните здравни инспекции – с 20 на 100. Това е контрактувано на провелото се през днешния ден съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето, свикано по самодейност на Федерацията на синдикатите в опазването на здравето, оповестява уеб сайтът на КНСБ.

Синдикатът е настоял в признатия в края на юли бюджет за 2023 година да бъдат планувани спомагателни средства за нарастване за заплатите в Спешната помощ и в здравните инспекции. Искането е било подкрепено от депутатите и за растеж на възнагражденията от 1 август са планувани 30 млн. лв..

Също по този начин за ръководител на Отрасловия съвет е бил определен зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков .

На 10 август с писмо до министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков ръководителят на ФСЗ доктор Иван Кокалов изиска привикване на Отрасловия съвет, на който да бъдат разисквани разпоредбите за систематизиране на главните заплати в ЦСМП и РЗИ.

На съвещанието през днешния ден е бил стихотворец ангажимент в къс период да стартират договаряния за нов Колективен трудов контракт 2024 година Страните са се договорили на обособен Отраслов съвет за тристранно съдействие да бъдат разисквани целите в опазването на здравето .
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР