С 20-30 ст. на курс поскъпнаха такситата в Хасково. Фирмите

...
С 20-30 ст. на курс поскъпнаха такситата в Хасково. Фирмите
Коментари Харесай

Такситата поскъпнаха с 20-30 ст. на курс

С 20-30 ст. на курс нарастнаха такситата в Хасково. Фирмите подвигнаха първичните такси от 0.89 лева на 1.10 лева Увеличена с 8-9 ст. е и нощната цена. Няма смяна в цената за пробег.

Таксата не е променяна от 8 година, както и заплатите на водачите. В същото време нарастната разноските ни за осигуровки, нарастна застраховката „ Гражданска отговорност “, както и разнообразни държавни такси, разясниха притежатели на таксиметрови компании.

Задържителната „ Гражданска отговорност “ излиза по 300 лева на кола. Опитваме се да създадем работата малко по- привлекателна, знаете че в града не доближават такситата, защото няма водачи. От спомагателните 20-30 лева дневно, които се изкарват за водача остават 7-8 лева и със 150 лева повече на месец,допълниха те,.

Нощният труд става все по- нежелателен, защото е рисков. Качват се пиани, дрогирани, не заплащат.Шофьорите не желаят да работят нощем, споделиха още от компаниите. Всяко повишаване е притеснително, защото е обвързвано с клиентине ни, само че е неотложно в случай че желаеме бизнесът да съществува, споделиха още от таксиметровите компании./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР