С 1000 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили в България

...
С 1000 по-малко тежки пътнотранспортни произшествия са настъпили в България
Коментари Харесай

Пандемията спаси поне 1000 човешки живота на пътя

С 1000 по-малко тежки пътнотранспортни катастрофи са настъпили в България през 2020 г.  През 2020 година се регистрира понижение с близо 30% на пътния травматизъм у нас спрямо данните от миналата 2019 година Това заяви ръководителят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) Малина Крумова в утринния блок на телевизия „ Европа “. По думите ѝ значително въздействие са оказали ограниченията, свързани с разпространяването на пандемията , само че и редица дейности за възстановяване на контрола и инфраструктурата в страната.
Намалението при броя тежки е с близо 1000 при съпоставяне на данните сред 2019 и 2020 година Жертвите от тези произшествия са с 30% по-малко, а с 1400 понижават ранените на пътя. „ Тези данни не са мотив за наслада или утешение, само че бележат наклонност, която с всички налични средства би трябвало да задържим и през 2021 година “, акцентира Малина Крумова.
 Le Figaro: Пандемията от Covid-19 е надалеч от историческите демографски произшествия Le Figaro: Пандемията от Covid-19 е надалеч от историческите демографски произшествия
Никой не може да отхвърли, че пандемията на Covid-19 няма аналог в актуалната история, най-малко по метода, по който е промени живота на хор...
Интерактивна карта към този момент сплотява информация за всички пътнотранспортни катастрофи в страната. „ Екипите на Пътна полиция са оборудвани със специфични таблети като отразяват точните GPS координати от всеки пътен случай. На база на това в ДАБДП е основана интерактивна карта, която се обновява на ежедневна база и отразява всички сериозни точки в страната “, изясни още Малина Крумова. Предстои тя да бъде обществено налична, а все още се употребява за анализите, които се правят в Агенцията. Председателят на ДАБДП бе безапелационна, че единствено Министерство на вътрешните работи разполага с база данни за тези местоположения и това е единственият прецизен метод за осъществяване на следващ разбор.
До две години ще бъде основана електронна система, през която жителите ще могат да подават сигнали за нередности на пътя , които ще постъпват непосредствено към способените институции. Това е планувано в измененията в Закона за пътищата, които през вчерашния ден Народното събрание одобри на първо четене. „ Предвиждаме още разширение на процедурите и обсега на одитите по пътна сигурност, които са действителните механизми за увеличение на предварителната защита и повишение на сигурността на пътната инфраструктура “, акцентира още ръководителят на държавната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР