Рязко увеличение на заболеваемостта от COVID-19 отчете Световната здравна организация

...
Рязко увеличение на заболеваемостта от COVID-19 отчете Световната здравна организация
Коментари Харесай

СЗО: 63% ръст на случаите на COVID-19 в света за 28 дни

Рязко нарастване на заболеваемостта от COVID-19 регистрира Световната здравна организация (СЗО) през последните 28 дни, оповестиха западни издания. От 24 юли до 20 август е регистриран растеж от 63% в случаите по отношение на предходните 28 дни.
Прочетете още
От СЗО прецизират, че във въпросния интервал са докладвани близо 1,5 млн. болни от COVID-19 и над 2000 смъртни случая. Пояснява се, че въз основа на тези данни броят на записаните случаи на COVID-19 се е нараснал с 63%. Починалите обаче са намалели с 48%. СЗО акцентира, че статистиката към този момент не е толкоз точна, защото се вършат все по-малко проби.

Докато хората всеобщо се завръщат от летните си ваканции и децата стартират образователната си година, държавните управления, регулаторите и производителите на ваксини се приготвят за есенния бустер. Въпреки че всеобщо хората към този момент не обръщат огромно внимание на болестта, специалисти сочат, че е рано Коронавирус да се третира като сезонен вирус, защото равнищата на хоспитализация са ниски, само че нарастват.

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите предизвестиха предходната седмица, че нов подвариант - BA.2.86, може да е по-способен да аргументи зараза при хора, които преди са имали Коронавирус или са били имунизирани против него. Оттам приканиха уязвимите да носят маски на обществени места.

Същевременно ново английско изследване може да изясни по какъв начин кръвни съсиреци в мозъка или белите дробове провокират някои постоянно срещани признаци на “дълъг Коронавирус ”, в това число мозъчна мъгла и отмалялост. Изследвани са 1837 души, признати в болница заради Коронавирус. Според учените два кръвни протеина демонстрират, че микросъсиреците са една от аргументите за дълготрайното неприятно здраве доста откакто пробата за Коронавирус е негативен.

Учените от университетите “Оксфорд ” и “Лестър ” акцентират, че проучването обгръща единствено приети в болница пациенти. Необходими са спомагателни проучвания, преди да се предложат евентуални лекувания. Дълъг Коронавирус може да се развие и след по-леки инфекции.

Смята се, че 16% от приетите в болница пациенти имат проблеми с мисленето, концентрацията или запомнянето в продължение на най-малко шест месеца.

“Това е композиция от данните за здравето на някого преди самото разболяване и протичащото се след него, което води до последствия за физическото и психическото здраве ”, разясни професорът по респираторна медицина в “Лестър ” Крис Брайтлинг.

Университетският учител доктор Саймън Ретфорд от Ланкашир да вземем за пример прекара две седмици в кома, откакто болести Коронавирус през октомври 2020 година На фамилията му било казано да чака най-лошото. Сега обаче той се е възстановил на 60-70% от предходното си състояние. Все отново още има проблеми с концентрацията, загуба на краткотрайна памет и на мисълта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР