Рязката смяна на времето и падането на температурите с над

...
Рязката смяна на времето и падането на температурите с над
Коментари Харесай

Лекар: Риск от инфаркт и депресия носи рязката смяна на времето

Рязката промяна на времето и рухването на температурите с над 5 градуса за 24 часа, както се случва през тази седмица, крие риск от инфаркт и задълбочава проблеми с нервите и кръвното налягане, разгласи за Lupa.bg столичен доктор.
По думите му няма по какъв начин тази смяна да не оказва въздействие върху човешкия организъм. Особено наранени са хора с хронични проблеми. Ако имате проблеми с високо или ниско кръвно, сърдечни проблеми и такива с нервната система, то при смяна на времето евентуално изпитвате дискомфорт и даже прилошавания, по тази причина би трябвало да сте изключително деликатни в тези дни.
При ниско атмосферно налягане нормално пада кръвното налягане и при хора с ниско такова, следват мъчителни часове, до момента в който организмът се приспособява, споделя лекарят.
При влага и мраз се отключват хронични болки в ставите.
А когато има нараснала мокрота, хора със сърдечносъдови проблеми не се усещат по никакъв начин добре, поради понижаването на кислорода в атмосферата.
При пациентите, които страдат от невровегетативна дистония, постоянно се трансформира освен физическото, само че и прочувственото положение. Неслучайно лекарите употребяват термина вегетоневроза. При минимум нарушаване в самочувствието усещат паника, което на собствен ред може да провокира главоболие, сърцетуптене и други неприятни признаци.
Хора с психологични проблеми като тревога и меланхолия пък ускоряват признаците си, когато на открито е облачно или температурите варират.
Според лекарите, с цел да облекчите положението си при несигурно време, би трябвало да прекарвате повече време на открито, най-добре измежду природа. Хората с високо кръвно и тези със сърдечни проблеми би трябвало да пият чай от глог и каркаде. Хранете се уравновесено, не преяждайте, поучават експерти.
Всички метеочувствителни хора би трябвало да спят задоволително и да одобряват повече вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР