Рязка промяна във времето се очаква в следващите дни. Въздушната

...
Рязка промяна във времето се очаква в следващите дни. Въздушната
Коментари Харесай

Дъжд и градушки в последния ден на май

Рязка смяна във времето се чака в идващите дни . Въздушната маса над страната ще е мощно неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии .
 iStock/Getty Images
Ще има и градушки . Ще духа до сдържан северозападен, в Източна България - североизточен вятър.
 

В Западна България ще проникне студен въздух и температурите ще се намалят , до момента в който в Източна България , където ще има и слънчеви часове температурите ще са по-високи. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 19 и 21 градуса, тук-там в Източна България - до 26-27 градуса. През нощта против събота гръмотевични стихии все ще има Централна България.
 iStock/Getty Images-->
В планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа мощен югозападен вятър, който по-късно денем в ниските елементи ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 15 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.
 iStock/Getty Images
По Черноморието ще доминира слънчево време , след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса, единствено на север от Варна е 15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
 
През почивните дни времето ще остане неустойчиво . Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в Западна и Централна България, ще има превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност за местни интензивни феномени и градушки. В източните региони ще е съвсем без превалявания. Там ще има и повече слънчеви часове, а температурите ще са по-високи.
 iStock/Getty Images
Преобладаващите оптимални температури ще са сред 21 и 26 градуса, в югоизточните региони - до 28-30 градуса. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР