Рязък спад в записите на жилища се наблюдава в САЩ.

...
Рязък спад в записите на жилища се наблюдава в САЩ.
Коментари Харесай

Тук имотите свършиха

Рязък спад в записите на жилища се следи в Съединени американски щати. Към края на февруари 2021 година те са спаднали с съвсем 30% на годишна база до рекордните 1.03 млн. обекта, сочат данните на Националната асоциация на медиаторите (NAR). Средното време на продажба доближи рекордни равнища от 20 дни.

Само за интервала февруари-март 2021 година продажбите са спаднали със 7%. При новите жилища покупко-продажбите през втория месец на настоящата година са се намалили с 18%, достигайки 9-месечен най-малко. Според анализатори, една от аргументите е забележителният брой на замразените планове. Също по този начин въздействие оказаха и опасенията за повишение цените на парцелите и тяхната досегаемост - лихвите по ипотечните заеми порастват, а заради високото търсене продавачите подвигат цените.

" Днес пазарът на жилища в Съединени американски щати е най-силния за последните 40 години. точно в този момент е времето да се строят нови домове, защото търсенето неведнъж надвишава предлагането ", разяснява генералният шеф на организацията за недвижими парцели KB Home Джефри Мезгера. Първото тримесечие на настоящата година за компанията е било извънредно мощно - продажбите са били най-силни по отношение на което и да е първо тримесечие от 2008 година до момента. Към днешна дата няма американски град с " сложен пазар " на недвижими парцели. Рентабилността на единица жилище е повишена до 73% на годишна база, до 41 000 USD.

По данни на Bank of America по-високите разноски по заемите могат да намалят достъпността до жилища с 5-6% през настоящата година, без значение от мощния растеж на приходите. Поскъпването на строителните материали прави новите жилища по-скъпи. Въпреки това, строителните бизнесмени резервират оптимизма си, частично и заради обстоятелството, че търсенето подтиква нова вълна купувачи - главната част, от които са от поколението милениуми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР