Ryanair вече няма да предлага полети на на обичайните за

...
Ryanair вече няма да предлага полети на на обичайните за
Коментари Харесай

Шефът на Ryanair: ерата на билета от 10 евро приключи

Ryanair към този момент няма да предлага полети на на нормалните за компанията ниски цени, с помощта на скок в цената на горивото, призна шефът на бюджетната самолетна компания. Главният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри разгласи, че ерата на билета от 10 евро е завършила.

Средната цена на билета на самолетната компания ще се увеличи от към 40 евро до почти 50 евро през идващите пет години, съобщи той пред BBC.

" Билети за €9,99 - мисля, че няма да видите тези цени през идващите няколко години, " споделя господин О`Лиъри.

Повишаването на разноските за гориво, което покачва и цените на самолетните билети, увеличи и сметките за сила на семействата, изяждайки разполагаемите приходи на хората. Шефът на самолетната компания разяснява, че все пак чака клиентите да търсят по-евтини варианти, вместо да понижават полетите. " Смятаме, че хората ще продължат да летят, само че ще станат доста по-чувствителни към цените ".

С поевтиняването на самолетните билети през последните десетилетия, броят на осъществените полети се усили, като повече хора вършат къси почивки в чужбина. Авиокомпании като Ryanair, Easyjet, Vueling и Wizz Air се състезават да оферират евтини услуги без непотребни разноски.

Търговските полети в този момент съставляват към 2,4% от световните излъчвания на CO2 и секторът е изправен пред напън да понижи въздействието си върху климата, в това число акции за увещание на хората да преминат към железопътен и авто превоз.

О`Лиъри обаче твърди, че автомобилният превоз и корабоплаването имат по-голям принос за замърсяването. По думите му Ryanair влага в по-ефективни самолети, само че по-голямото понижаване на потреблението на изкопаеми горива ще пристигна от прекосяването от бензинови и дизелови към електрически пътни транспортни средства.

Пансемията Covid наруши интернационалните пътувания, само че търсенето на въздушни пътувания се възвърне, а дефицитът на личен състав в самолетните компании и летищата докара до закъснения и анулирани полети в Обединеното кралство и в чужбина. Някои пасажери са били принудени да чакат с часове.

Според О`Лиъри Ryanair се е справила със обстановката по-добре от други самолетни компании, тъй като е имала " частично шанс и частично храброст " в решението си да стартира да набира и образова кабинен екипаж и водачи предишния ноември, когато към момента пътуванията още бяха лимитирани от ограничения.

През първите шест месеца на 2022 година Ryanair анулира 0,3% от полетите, спрямо общо 3,5% на British Airways и 2,8% на Easyjet, съгласно консултантска компания за въздушни пътувания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР