Рядко откритие от останките на кораба на известния пират Черната

...
Рядко откритие от останките на кораба на известния пират Черната
Коментари Харесай

Със сигурност не знаете това за пиратите

Рядко изобретение от останките на кораба на известния корсар Черната Брада, Отмъщението на кралица Ана, ни дава неповторим взор върху това кои са били желаните четива на пиратите преди стотици години. Остатъци от разлагащата се хартия са били открити натъпкани в оръдие, написа obekti.bg.

Самото изобретение е в действителност удивително, тъй като е добре известно, че хартията рядко оцелява след корабокрушения, да не приказваме след корабокрушеие, което е станало преди 300 години. В 16 дребни фрагмента учените са съумели да разчетат след деликатен разбор приключенията на морски капитан, което звучи като напълно уместно четиво за моряци. Отмъщението на кралица Ана е била в владеене на пирата единствено 6 месеца, откакто той я e разрушил край крайбрежията на Северна Каролина през Май 1718 година. След като са изоставили кораба на волята на морето, той е бил загубен без диря до 1996 година, когато е бил открит и разпознат.

Екипът от морски археолози са възстановили десетки хиляди артефакти, в това число оръжия и ежедневни предмети като посуда, купи, лъжици и вилици, корабно съоръжение, медицински принадлежности, персонални такъми, копчета, катарами за колани и лули. Хартията обаче се разлага прекомерно бързо в океана и евентуално по тази причина даже и да е имало дневници или книги на борда те са били унищожени от дълго време. С изключение на тези 16 фрагмента, които са претърпяли океанската вода, тъй като са били съответно натъпкани в дулото на едно от оръдията на кораба, като заряд за дървения тампон, който е предпазвал вътрешността на оръдието от атмосферните въздействия.Фрагментите са били разпознати като елементи от книгата на Едуард Кук “Пътешествие из Южното море, осъществено през годините 1708, 1709, 1710 и 1711”, оповестена за първи път през 1712 година. Кук разказва своите завършения на борда на двата кораба Дук и Дукеса, плаващи под управлението на капитан Уудс Роджърс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР