Руснаците явно имат цял набор предварително разработени протоколи за компенсиране

...
Руснаците явно имат цял набор предварително разработени протоколи за компенсиране
Коментари Харесай

Централната банка на Русия обяви подкрепата си за банките, на които са наложени санкции

Руснаците очевидно имат цялостен набор авансово създадени протоколи за компенсиране на отрицателните резултати от налагането на наказания поради събитията в Украйна. Това си проличава от дейностите и решенията на централната банка на Русия в първите два дни след началото на военната рецесия.

Още на 24 февруари пресслужбата на централната банка разгласи, че уголемява листата на институциите, частни и държавни, които ще рефинансира против залог на техни дългови и финансови (за частните компании) скъпи бумаги.

В листата влизат облигациите на федералното държавно управление, обособени губернии и муниципалитети, както и национални частни компании и банки и задграничните поделения на съветски сдружения като да вземем за пример Роснефт и Лукойл.
 Америка пробва да разбие финансовата мрежа на Кремъл. Започна с две съветски банки
Америка пробва да разбие финансовата мрежа на Кремъл. Започна с две съветски банки

Мерки против експанзията в Украйна

Освен това са увеличени лимитите по валутни интервенции като по еднодневните суапи за продажба на долари против рубли нарастването е от 3 милиарда на 5 милиарда $.

Въведен е и еднодневен суап за продажба на евро против рубли с дневен предел от 2 милиарда евро. Лихвата по евровата част на суапа е равна на ESTER плюс 1.5%, а по частта в рубли е главната рента на Банката на Русия (9.5%) минус 1 %.

На 25 февруари пресслужбата на Централната банка на Русия разгласи, че ще поддържа всички банки, на които Европейски Съюз и Съединени американски щати са наложили наказания.

" Банката на Русия и държавното управление на Руската федерация ще дават всякаква нужна поддръжка на банките, които са попаднали под глобите на западните страни.

По-специално банки, подложени на блокиращи наказания от Съединени американски щати: ВТБ, Совкомбанк, Новикомбанк, Банка " Финансова корпорация Откритие " ; Промсвязбанк и " КБ Россия ", против които бяха оповестени европейски и американски наказания по-рано тази седмица, както и Сбербанк, за които бяха наложени наказания на кореспондентски сметки ".

Всички банки са създали авансово проект от ограничения за обезпечаване на непрестанно действие в изискванията на наказания и ние оценяваме тези проекти като съответни на обстановката ", написа в известието на съветската централна банка. По-нататък се изяснява, че всички интервенции на банките в рубли и в непозната валута ще се правят както нормално и клиентите ще имат цялостен достъп до своите сметки.

Банките поддържат висок ресурс на непоклатимост и имат забележителен капацитет за развиване на бизнеса при кредитирането на съветската стопанска система.
 Борсите в Русия внезапно надолу, Украйна спря търговията с скъпи бумаги
Борсите в Русия внезапно надолу, Украйна спря търговията с скъпи бумаги

Акциите на " Газпром " и " Лукойл " паднаха с към 35%

По-голямата част от салдото на всяка банка (повече от 80%) е деноминиран в рубли. Заемите в задгранична валута се дават главно на кредитоспособни съветски предприятия, които ще продължат да ги обслужват ", се споделя в прессъобщението на съветската централна банка.

Ден по-рано някои от упоменатите в това прессъобщение банки оповестиха на своите уеб сайтове, че клиентите им не престават да има достъп до средствата в своите сметки (в това число и валутни) без каквито и да е ограничавания.

Също по този начин се прецизира, че платежните картови системи не престават да работят в нормалния си режим и в това число и да обслужват заплащания с карти на VISA и MasterCard.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР