Руснаците векове наред са изповядали тезата, че съседите им могат

...
Руснаците векове наред са изповядали тезата, че съседите им могат
Коментари Харесай

Кънчо Кожухаров: Сред „обикновените руснаци няма невинни

Руснаците епохи наред са изповядали тезата, че съседите им могат да ги атакуван, и по тази причина те би трябвало да ги атакуван превантивно. Това е разрешило страната да се разрасне до големи размери, само че защото има все по-нови съседи, трябват и от ден на ден завоевания. На новите територии се заселват по този начин наречените " етнически руснаци ", макар че съветска нация няма. Територията последователно се русифицира. За 400 години това са 17 млн кв км, което прави почти по 100 кв км дневно ", разказва механиката на съветския империализъм писателят Кънчо Кожухаров, създател на книгата " Империя на пошлостта ". Според него голямата територия разрешава от ранна детска възраст да втълпяват на елементарните руснаци, че живеят в най-великата страна на света, и по този начин да го " излеят в калъпа " на имперското мислене, от което той не е мръднал и до момента.

Фалшифицираната история подхранва актуалния съветски империализъм. Сред " елементарните руснаци " няма почтени. Няма и неинформирани - чухме в телефонни диалози по какъв начин съпругите на съветски бойци ги окуражават да изнасилват и убиват украинки.Дори съветските дисиденти са " демократични империалисти " съгласно Кожухаров.

Най-ужасяващото съвремено проявяване на този империализъм е насилствената депортация на 210 000 деца от окупираните територии на Украйна. русия назовава това " филантропична акция за отбрана на сираци и деца, изоставени в зоната на спора ". " Това са обири на деца. На процедура това е модерно еничарство. Случвало се е и в България през 19 век, да си спомним брошурата на Раковски " Преселение на българите в Русия ", връща се към историята писателят. Според него през последните дни с изключение на деца, окупираните територии напущат и доста цивилни, измежду които сигурно има бягащи военни.

Такова чудовищно властническо, автократично общество, каквото е съветското, просто няма място в актуалния свят. Проблемът е, че 16% от българите се кълнат в русия и считат войната в Украйна за оправдана. " Това са по груби сметки към 800 000 души. Горе-долу 800 000 души бяха тези хора и техните фамилии, които получиха след 1944 властта над нещастната България, и които си развяваха байряка из нея продължение на 45 години намерено политически,а в този момент още 30 години - стопански " - установи писателят. Според него пиедестал на русофилите е мутиралият комунистически хайлайф, който се преструва на либерален. Но защото тези хора са доста кресливи и злоупотребяват с думи като народна власт, независимост и правдивост, елементарния българин мъчно прозира същинската им същина.

От месеци русия поставя огромни старания да замрази войната, която губи,като манкира, че прави старания за реализиране на мир. През това време обаче Кремъл приготвя последваща експанзия - с доста повече оръжия и доста по-опасна. русия няма да се ограничи единствено с украйна, ще нападне и Европа, това е извънредно нападателна страна " - предвижда Кънчо Кожухаров. Той обаче е безапелационен, че мобилизацията на придворни миротворци в европа в интерес на русия за реализиране на подправен мир няма да успее.

Целият диалог на Калин Манолов с Кънчо Кожухаров:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР