Руснаците са изтеглили през септември от банките 458 милиарда рубли

...
Руснаците са изтеглили през септември от банките 458 милиарда рубли
Коментари Харесай

7,5 млрд. долара са изтеглили руснаците от банките през септември

Руснаците са изтеглили през септември от банките 458 милиарда рубли (7,5 милиарда долара) в брой, като множеството тегления датират от втората половина на месеца, откакто управляващите оповестиха готовност и хиляди се втурнаха да напущат страната, оповестява централната банка, представена от Ройтерс.

На 21 септември президентът Владимир Путин разпореди частична готовност на 300 000 резервисти.

" Хората теглят пари в брой, когато са под стрес или в несигурна обстановка, като да вземем за пример при започване на годината, само че нормално след това ги връщат назад в банките ", се показва в отчета на централната банка.

По думите на Александър Данилов, началник на звеното за регулация и разбор, тегленето на толкоз огромни суми не е опасност да банковия бранш, защото се компенсира от притока на корпоративни средства, най-много от енергийния бранш, възлизащ на 900 милиарда рубли.

 istock istock
Данилов въпреки всичко призна, че търсенето на парцели понижава, което в допълнение усилва несигурността.

По-рано през седмицата централната банка заяви, че мобилизацията има негативно въздействие върху потребителското и бизнес доверие, а последвалото стесняване на работната мощ ще повлияе в околните месеци отрицателно и на икономическата интензивност като цяло.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР