Руснаците като луди се опитват да пробият украинските отбранителни линии. В

...
Руснаците като луди се опитват да пробият украинските отбранителни линии.
В
Коментари Харесай

За 99 сблъсъка пише украинският генщаб, руснаците атакуват като луди

Руснаците като луди се пробват да пробият украинските отбранителни линии.

В утринната си сводка Генералният щаб на украинските въоръжени сили оповестява за 99 конфликта единствено за миналото денонощие,  28 февруари. Под артилерийски обстрел са били над 120 обитаеми места от Черниговска, Сумска, Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Днепропетровска.

В утринния отчет се показват за две отбити офанзиви в купянското направление в регионите на селищата Синковка и Табаевка, Харковска област .

В Лиманското направление боевете се водят в регионите на селищата Терни, Ямполовка в Донецка област и Белогоровка в Луганска област, отбити са 12 офанзиви. Други 9 несполучливи опита за взлом са осъществени в регионите на селата Ивановское и Клещеевка, Донецка област, в посока Бахмут.
 Украински спецчасти са починали на фронта
Украински спецчасти са починали на фронта

Не се разкриват повече детайлности

Край Авдеевка съветската войска продължава да оказва напън върху позициите. През деня са отбити 25 офанзиви в регионите на обитаемоте места Бердич, Орловка, Тоненкое, Първомайское, Невелское , Донецка област. Украинската войска признава, че мъчно е било и в новопавловското направление, в регионите на Красногоровка, Георгиевка, Новомихайловка и Урожайно, Донецка област, където съветската войска 38 пъти се е пробвала да пробие защитата на украинските въоръжени сили.

Мониторинговият план DeepState оповестява, че съветската войска продължава да настава в Авдеевка, напредвайки южно от Бердичи, Донецка област . Освен това окупационните сили са постигнали прочут триумф и при Орловка . Освен това руснаците настъпват на юг от Тоненкое и покрай Невелское . Тази информация не се удостоверява от отчета на военните.

Една офанзива е била отблъсната източно от Роботино, Запорожка област, показва още генщабът.

За миналото денонощие съперникът е направил 4 несполучливи офанзиви на позициите на нашите войски на левия бряг на Днепър . В отчета не се показват повече детайлности за тази част от фронта, само че украинските организации и блогъри пишат интензивно точно за селището Кринки , където украинската войска е изпратила спомагателни сили.

Украинските въоръжени сили не престават да поддържат и може краткотрайно да са засилили офанзивите в Херсон . Един блогър твърди, че Силите за защита също са направили офанзиви на югозапад от това населено място в региона Песчановка-Подступни, с цел да отклонят съветските войски от Кринки . Това е било направено точно от украинските войски, изпратени като спомагателни запаси в региона.

и завладяването на предмостие в село Кринки на левия бряг, украинските морски пехотинци - основно 35-та бригада - освен задържат позициите си, само че постепенно се придвижват към прилежащото населено място Казашки лагер .
 ISW: Кремъл предизвиква милитаризацията на живеещите в чужбина руснаци
ISW: Кремъл предизвиква милитаризацията на живеещите в чужбина руснаци

Молдова може да се трансформира в лакмус на експанзията на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР