Руснаците гласуват на местни и регионални избори, които са сериозно

...
Руснаците гласуват на местни и регионални избори, които са сериозно
Коментари Харесай

Руснаците гласуват след летните протести в Москва

Руснаците гласоподават на локални и районни избори , които са съществено тестване за Кремъл, откакто известността на президента Владимир Путин и ръководещата партия продължава да се топи , осведоми радио " Свободна Европа ".

Либерални деятели и политически анализатори деликатно наблюдават вота за градски съвет в Москва , където изборната комисия не позволи на самостоятелни претенденти да вземат участие в борбата , което провокира седмици на митинги.
 Хиляди руснаци по улиците на Москва упорстват за свободни избори
Хиляди руснаци по улиците на Москва упорстват за свободни избори

" Русия ще бъде свободна! " и " Това е нашият град! "

Местни и районни избори също се организират в 83 района и градове на страната, руснаците гласоподават и за губернатори.

Разпространява се информация, че във втория по величина град Санкт Петербург е извършен тормоз върху самостоятелни наблюдаващи.

Действащият губернатор Александър Беглов се пробва да завоюва цялостен мандат, откакто беше назначен на поста от Путин през предходната година . Но ръководството му досега е изпълнено с гафове и въпроси дали е способен да ръководи града.
 Задържаха за пети път съветски опозиционер в Москва
Задържаха за пети път съветски опозиционер в Москва

Арестуван е поради митингите

Преди вота Путин смени няколко районни губернатори , с цел да избегне повтаряне на резултата от частичните избори през предходната година, когато подкрепяни от Кремъл губернатори изгубиха изборите.

В Москва доста членове на ръководещата " Единна Русия " избраха да се кандидатират като " самостоятелни " претенденти , с цел да замаскират връзката си с ръководещата партия.

Голяма част от обществото се обърна против " Единна Русия ", откакто прокара закон за увеличение на възрастта за пенсиониране и настрана подвигна Данък добавена стойност.

Радиото отбелязва, че обстановката не е доста добра за самия Путин . Доверието към него през май падна до най-ниското си равнище от 13 година, демонстрира локално социологическо изследване.
 За Путин митингите в Москва са незначителни
За Путин митингите в Москва са незначителни

Следи ги, само че не вижда политическа рецесия

Много политически анализатори ще извърнат изключително внимание на борбата в Москва . Независимите претенденти се надяваха да употребяват изборите като метод да изпратят обръщение, че опозицията към момента може да бъде политическа мощ след години на напън от управляващите.

Но през юли управляващите не разрешиха на самостоятелните претенденти да вземат участие на основата , че някои от събраните подписи за присъединяване са невалидни. Отхвърлените претенденти, доста съдружници на Навални, упрекват локалната власт в потребление на всевъзможни средства за да им попречат да вземат участие на вота.

Градската Дума на Москва, в която има 45 места, е виновна за бюджет от 43 милиарда $ и в този момент се управлява от " Единна Русия ". Днес се гласоподава за всички места. Избраните претенденти влизат в Думата за мандат от пет години.
 Хиляди стачкуващи още веднъж излязоха по улиците на Москва
Хиляди стачкуващи още веднъж излязоха по улиците на Москва

Те недоволстват против отхвърли на управляващите да записват неуместни за ръководещите претенденти за локалните избори

Решението да се забрани на самостоятелни претенденти да вземат участие на изборите провокира вълна от митинги в съветската столица, като през август имаше митинги с 50 000 души. Едни от най-големите демонстрации в Москва от всеобщите митинги против завръщането на Путин в Кремъл през 2011-2012 година

Два дни преди вота шефът на ЦИК беше атакуван с тейзър - електрошоково устройство . Ела Памфилова разгласи, че не е потърпевша при нападението.
 Повече от 800 арестувани след митинга в Москва
Повече от 800 арестувани след митинга в Москва

За идната събота е плануван нов митинг

Москва е първото място в Русия, където ще бъде тествано електронно гласоподаване . Три секции са част от теста на системата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР