Руското външно министерство заяви, че Русия е готова за мир

...
Руското външно министерство заяви, че Русия е готова за мир
Коментари Харесай

МВнР на Москва: Русия готова да преговаря за край на кръвопролитията

Руското външно министерство съобщи, че Русия е подготвена за мир и преустановяване на кръвопролитията, оповестява ТАСС. Русия изяснява, че няма да спекулира с аргументите, заради които украинската делегация към момента не е пристигнала в Гомел, разяснява заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко. Зеленски обаче упорства договарянията да се проведат в Баку, Виена, Варшава или Истанбул.

" Чакаме, няма да спекулираме с някои аргументи, които принуждават украинската делегация да отсрочи идването си в Гомел. Може би би трябвало да опишат това по-подробно ", сподели Руденко.

Заместник-министърът на защитата на Русия Александър Фомин е в Минск като част от съветската делегация за договаряния с Украйна. Освен това заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко, ръководителят на комисията на Държавната дума по интернационалните въпроси Леонид Слуцки, съветският дипломат в Беларус Борис Гризлов, който също заема поста на пълномощен представител в контактната група за разрешаване на обстановката в Източна Украйна, също участват.

Делегацията се оглавява от помощника на президента Владимир Медински. По-рано в неделя прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че съветската делегация е пристигнала в Беларус за диалози с украинската страна.

В делегацията са представители на Министерството на външните работи, Министерството на защитата и други ведомства, в това число президентската администрация. Срещата е планувана в Гомел.

Медински съобщи, че съветската делегация чака отговор от Украйна за предлагането за договарянията до 15 часа московско време.

Делегацията чака, че изказванията на президента на Украйна Владимир Зеленски " за желанието за мир не са празни думи ". " В случай на нов отвод и нови извинения, цялата отговорност за по-нататъшното развиване на събитията ще бъде на настоящето държавно управление на Украйна ", изяснява Слуцки.

Прессекретарят на президента Володимир Зеленски Сергей Никифоров удостовери, представен от УНИАН, че Украйна има подготвеност за договаряния и подобен формат е бил обсъждан.

Относно декларираните предварителни ангажименти с Москва, Никифоров удостоверява, че диалог е извършен, на Русия е сложила претенции украинската войска да се съобщи.

" Ето за какво днешните им изказвания и решението им да отидат демонстративно в Гомел, без значение от всичко, са единствено информативен напън и опит да трансферират отговорността върху Украйна ", акцентира той.

Представители на Киев в Гомел няма да отидат. " Нашата позиция остава неизменима. Ние сме подготвени да се забележим на неутрално място - Баку, Истанбул, Варшава, Виена... ", отвръща Украйна.

ТЕМА преди 13 минути 185 преди 1 час 1399 преди 1 час 398
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР