Руското външно министерство заяви, че Европейският съюз подклажда геополитическо противопоставяне,

...
Руското външно министерство заяви, че Европейският съюз подклажда геополитическо противопоставяне,
Коментари Харесай

Русия: ЕС подклажда геополитическо противопоставяне с мисията си в Армения

Руското външно министерство съобщи, че Европейският съюз подклажда " геополитическо опълчване ", като изпраща гражданска задача, която да следи азербайджанско-арменската граница, съобщи Франс прес.

В изказване на съветското министерство се споделя, че Европейски Съюз " се е изродил в придатък на Съединени американски щати и НАТО и организира конфронтационна политика в постсъветското пространство ".

Европейската задача в Армения ще " донесе геополитическо опълчване в района и ще изостри съществуващите там несъгласия ", акцентира ведомството.

" Опитите на Европейски Съюз непременно да се закрепи в Армения, да изтласка от там посредническите старания на Русия, могат да нанесат щета на виталните ползи на арменците и азербайджанците в устрема им за връщане към спокойно развиване на района ", се акцентира в изказването.

В него се споделя още, че Русия не вижда никаква " добавена стойност " в това, че " специалисти " от Европейски Съюз ще наблюдават за ситуацията по арменско-азербайджанската граница.

" Ако в Брюксел бяха откровено заинтригувани от мира в Южен Кавказ, щяха да съгласуват с Азербайджан изискванията на работа на своята задача ", съобщи министерството.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР