Воколо 245 секции ще има машинно гласуване по предварителни данни,

...
Воколо 245 секции ще има машинно гласуване по предварителни данни,
Коментари Харесай

В събота изтича срокът за заявление за гласуване по настоящ адрес

Воколо 245 секции ще има машинно гласоподаване по предварителни данни, разгласи на брифинг представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

На изборите на 9 юни ще се гласоподава в 60 страни в 769 секции, като в 389 ще се гласоподава за Народно заседание и за Европейски парламент. В останалите ще се гласоподава единствено за български парламент, съобщи тя.



Матева напомни, че в събота - 25 май, изтича срокът, в който гласоподавателите с регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място в страната и желаят да гласоподават в изборите на 9 юни по този сегашен адрес, би трябвало да подадат заявление в общинската администрация, с цел да могат да бъдат включени в листата за гласоподаване по сегашен адрес.

На 25 май изтича и срокът за подаване на заявки на гласоподаватели, които желаят да гласоподават с преносима изборна кутия (ПСИК). На 16 май ЦИК изпрати до всички общини увещание с изтичащите периоди с искане да бъдат обезпечени на 24 и 25 май дежурни в общинските администрации, с цел да могат гласоподавателите да подадат в период своите заявки и те да бъдат обработени, сподели още Матева. Тя напомни, че ЦИК със свое решение е определила реда за гласоподаване на гласоподаватели с увреждания.



Утре в ЦИК ще стартират консултациите с парламентарно показаните партии и обединения, по отношение на назначението на съставите на СИК отвън страната. В тях ще взе участие и Министерството на външните работи (МВнР), сподели Росица Матева и добави, че съставите би трябвало да бъдат назначени до 27 май, сподели Матева. Тя означи, че за вота на 9 юни към този момент има регистрирани за наблюдаващи 6 организации.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР