Испания окончателно . Това заяви каза испанският външен министър Хосе

...
Испания окончателно . Това заяви каза испанският външен министър Хосе
Коментари Харесай

Изтеглянето на испанския посланик от Аржентина е окончателно

Испания " дефинитивно ". Това съобщи сподели испанският външен министър Хосе Мануел Албарес, представен от " Франс прес ".

До този ход се стигна, откакто аржентинският президент Хавиер Милей отхвърли да се извини, че е нарекъл брачната половинка на премиера Педро Санчес " корумпирана " .

Испания отзова посланика си в Аржентина през уикенда, а външният министър посочи, че дипломатът " дефинитивно ще остане в Мадрид. Аржентина повече няма да има испански дипломат ".

Откровеният президент на Аржентина провокира отвращение с офанзива против социализма през уикенда, до момента в който беше на конференция в Мадрид, проведена от крайнодясната партия Vox. " Световните елити не осъзнават какъв брой разрушително може да бъде използването на концепциите на социализма ", уточни той. " Те не осъзнават вида общество и страна, които могат да създават, вида хора, вкопчени във властта, и равнището на корист, което това основава ". Той добави: " Когато имаш корумпирана брачна половинка, да кажем, става мръсно и ти трябват пет дни, с цел да помислиш за това ".
 Испания изтегли посланика си от Аржентина след думи на Милей в Мадрид
Испания изтегли посланика си от Аржентина след думи на Милей в Мадрид

Аржентинският президент участва на протест на крайнодясната партия " Вокс " в Испания

Социалистът Санчес неотдавна, откакто испанската прокуратура стартира авансово Бегоня Гомес, което бързо беше прекъснато. Само часове след рецензиите на Милей Испания отзова своя дипломат и Албарес укори гостуващия президент за " обидата ".

Той изиска " обществено опрощение " от Милей и предизвести, че Мадрид не изключва опцията да скъса дипломатическите връзки. Санчес също прикани Милей да вземе назад думите си. Правителството на Аржентина обаче осъди " фрапиращите и импулсивни закани " и настоя кабинетът на Санчес да се извини.

Милей, самопровъзгласил се за " анархо-капиталист ", завоюва изборите през ноември с заричане да занули големия обществен дълг на Аржентина. Той вкара стратегия за строги икономии, която принуди държавното управление да понижи обществените дотации. Милей обаче стана прочут и с спорните си изявления.

Седмици на възходящо дипломатическо напрежение сред Испания и Аржентина д оведоха и до последния спор. През април испански министър съобщи, че Милей е взимал опиати.
 Прокуратурата изиска преустановяване на делото за корупция против брачната половинка на испанския министър председател
Прокуратурата изиска преустановяване на делото за корупция против брачната половинка на испанския министър председател

Педро Санчес обмисля дали да подаде оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР