Руското външно министерство поиска от Великобритания да докаже, че покушението

...
Руското външно министерство поиска от Великобритания да докаже, че покушението
Коментари Харесай

Великобритания да докаже, че службите ѝ не са отровили Скрипал, поиска Русия

Руското външно министерство изиска от Англия да потвърди, че покушението против някогашния сътрудник на военното разузнаване ГРУ Сергей Скрипал не е дело на английските спецслужби и заплаши, че в противоположен случай ще го счита за офанзива против съветски жители.

Чрез изказване, оповестено на уеб страницата ѝ, институцията изиска от Лондон доказателство, че специфичните служби нямат никаква отговорност за случилото се. " Анализ на събитията... ни кара да мислим за допустимо присъединяване в отравянето на английските разследващи служби, " продължава известието.

Фактите също по този начин свидетелстват за " незаинтересоваността на английските управляващи да изяснят същинските претекстове и да открият причинителя на закононарушението в Солсбъри ", счита съветската дипломатическа работа.

" Ако не бъде показано безапелационно доказателство за противното на съветската страна, ще считаме, че става въпрос за нападение против живота на наши жители като резултат от огромна политическа провокация, " предизвести външното министерство в Москва.

Този месец английският министър председател Тереза Мей също изиска от Русия да изясни дали има отношение към случая с нервнопаралитично вещество, или е изгубила надзор върху количества от него и е позволила то да бъде употребявано на английска земя. След кано Москва отхвърли да се съобрази с еднодневния ултиматум, Лондон изгони съветски дипломати и предприе други ограничения. По-късно това направиха и редица други страни от Европейския съюз и отвън него.

" Поведението на британсктите управляващи извиква голям брой въпроси, " продължава съветското министерство. " Населението на Англия бива държано в незнание за основни моменти от този случай, разгласен за сериозна опасност, не е прочут общият брой на потърпевшите... английските управляващи систематично показват некадърност да подсигуряват сигурността на съветските жители на своя територия. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (73)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР