Руското външно министерство извика българския посланик в Москва Атанас Кръстин,

...
Руското външно министерство извика българския посланик в Москва Атанас Кръстин,
Коментари Харесай

Москва привика българския посланик заради изгонените руски свещеници

Руското външно министерство извика българския дипломат в Москва Атанас Кръстин, оповестява РИА Новости, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред него Москва е изразила митинг по отношение на експулсирането на настоятеля на Руската православна черква в София, се споделя в известие на съветското ведомство.

Припомняме, че предходната седмица България експулсира трима съветски свещеници, отпред с настоятеля на столичния храм „ Св. Николай Мирликийски “, известна като Руската черква. Духовниците бяха изгонени от страната по съмнения в шпионаж, а храмът беше затворен за богослужения.

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова предизвести, че българският дипломат ще бъде извикан в съветското външно министерство поради случая.

Междувременно министър-председателят акад. Нниколай Денков е разговарял с представители на Светия синод, оповестиха от Министерския съвет. Той е уверил висшите духовници, че страната ще спомага за възобновяване на религиозните служби в храма. По-рано през днешния ден патриарх Неофит разпореди в Руската черква да бъдат изпратени български свещеници. От Софийската митрополия обаче прецизираха, че чакат зелена светлина от съветското посолство за отварянето на храма.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР