Руското външно министерство е извикало посланика на САЩ Джон Съливан,

...
Руското външно министерство е извикало посланика на САЩ Джон Съливан,
Коментари Харесай

Русия заяви пред посланика на САЩ, че отношенията между двете страни са пред скъсване

Руското външно министерство е извикало посланика на Съединени американски щати Джон Съливан, с цел да му каже, че забележките на американския президент Джо Байдън за съветския президент Владимир Путин са довели двустранните връзки до ръба на скъсването, заяви Ройтерс.

Миналата седмица Байдън съобщи, че Путин е " военнопрестъпник ", тъй като е изпратил десетки хиляди бойци в Украйна.

На Съливан е връчена протестна нота по отношение на " неотдавнашните неприемливи изказвания " на Байдън по адрес на съветския президент, се споделя в изказване на съветското външно министерство.

Подобни изказвания на американския президент, недостойни за общественик от подобен висок сан, слагат руско-американските връзки на ръба на раздор ", се споделя в изказване на министерството.

По-рано Кремъл дефинира мненията като " персонални обиди " против Путин.

Министерството също по този начин съобщи на Съливан, че враждебните дейности против Русия ще получат " съдбоносен и корав отговор ".

Освен това по време на срещата по настоящи двустранни въпроси на посланикът е бил " подложен остро въпросът за обезпечаване на естествени условия за работа на съветските дипломатически задачи в Съединени американски щати, в това число гаранции за тяхното непрестанно действие ", заяви ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР