Руското посолство у нас призна приноса на България за спасяването

...
Руското посолство у нас призна приноса на България за спасяването
Коментари Харесай

Руското посолство призна приноса ни за спасяването на евреите, но размаха пръст за боядисването на ПСА

Руското посолство у нас призна приноса на България за спасяването на евреите, откакто представителят на съветското външно министерство разгласи, че Русия е избавила българските евреи. 

Позицията на съветското посолство е публикувана страницата на институцията във Facebook. 

" Признаваме неоспоримия храбър принос на българския народ, включително на представителите на интелигенцията и Православната черква, в битката с нацизма, в това число на живеещите в страната евреи от лагерите на гибелта. Почитаме паметта на всички починали за спасението на света от фашизма. Русия, понесла най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и поредно да се опълчва на всички опити за пренаписване на историята и опозоряване на военни мемориали ", се споделя в позицията. 

Тя продължава с рецензии за боядисването на Паметника на руската войска, на което в позицията е отделено доста повече внимание. 

" В тази връзка сме съществено обезпокоени от непрекъснатите в продължение на доста години актове на вандализъм във връзка с Паметника на руската войска в София. Българските управляващи до момента не са приели ограничения за недопускане на оскверняването над паметника на освободителите на България и Европа от фашизма. Виновните за тези незаконни акции към момента не са подведени под отговорност. 

С решение на сегашния проблем към станалите регулярни актове на опозоряване на мемориала на руските воини в центъра на София вниманието се отклонява към въпреки и значими, само че имащи най-малко индиректно отношение към дадения въпрос тематики. Всичко това единствено убеждава вандалите в безнаказаността на техните незаконни дейности. 

Разчитаме, че българските управляващи, в сходство с декларираната от българското Министерство на външните работи " поредна позиция за изрично наказание на сходни прояви ", ще вземат най-сетне всички нужни ограничения за определяне и привличане към отговорност на виновниците и недопускане отсега нататък на такива невписващи се в подтекста другарски връзки сред нашите нации произшествия ", се добавя в позицията. 

Малко по-късно на Facebook страницата ба посолството е оповестена и позиция на научния шеф на Руското военно-историческо общество Михаил Мягков, който след къса историческа информация се обръща към външното министерство, като споделя, че в случай че не е била Червената войска, убитите евреи са щели да са доста повече от 6 млн. и нацистите са щели да принудят българската власт да направи холокост на лична земя. 

" Така че нашето външно министерство е безусловно право, като споделя, че " с помощта на нашите воини е предотвратена депортацията на евреите от България ". А оскверняването на монументи на руски воини - това е закононарушение и от юридическа позиция, и от позиция на историята. Сегашното потомство българи живеят в свободна страна благодарени на първо място на елементарните руски воини, които в действителност постоянно са се отнасяли към България като към братска страна. Забравянето на това - значи да не уважаваш личната си история ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР